Davutoğlu hükümetin Musul kararını açıkladı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu; "Irak makamlarının talepleri doğrultusunda Irak tarafında gerek Peşmerge gerekse Musullu yerel gönüllülere eğitim ve donatım desteği sağlıyoruz. Bu desteğimiz Musul kurtarılıncaya kadar devam edecektir" dedi.

Davutoğlu hükümetin Musul kararını açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu'nda konuştu. Irak merkezi hükümetiyle yaşanan Musul krizine değinen Davutoğlu şunları söyledi: "Bölgemizin içinde geçtiği bu sıkıntılı dönemde tüm komşularımızın birliği ve toprak bütünlüğünün desteklenmesi sadece dış politikamızın ilkesel bir hedefi değil, aynı zamanda kendi ulusal güvenliğimizin bir gereği olarak karşımıza çıkmaktadır. Irak Merkezi Hükümeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin DEAŞ saldırıları karşısında etkin mücadele gösterememesi, Musul gibi ülkenin 2'nci büyük kentinin düşmesi, bu tehdite karşı mücadelede yerel güçlerin yanısıra uluslararası destek ve işbirliğinin gerekliliğini ortaya koymuştur.

Biz bu çerçevede; Irak makamlarının talepleri doğrultusunda Irak tarafında gerek Peşmerge gerekse Musullu yerel gönüllülere eğitim ve donatım desteği sağlıyoruz. Bu desteğimiz Musul kurtarılıncaya kadar devam edecektir. Bu amaçla gönderdiğimiz eğitim birliğinin güvenliği için asker ve mühimmatta yeniden tanzimde dahil olmak üzere her tedbiri almak durumundayız. Nitekim DEAŞ'ın eğitim kampımızın olduğu bölgeye gerçekleştirdiği saldırılar bu konudaki haklılığımızı bütün dünyaya göstermiştir"
<< Önceki Haber Davutoğlu hükümetin Musul kararını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER