Başbakan Davutoğlu'na MİT Tır'ları ve görevden alma soruları


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM'ye sunduğu önergesinde "17-25 Aralık operasyonlarından sonra göreve getirilen" İstihbarat, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlar ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube müdürlerinin görev yerlerinin değiştirilme gerekçesini sordu.

Yarkadaş, hükümet tarafından Türkmenlere gönderildiği ifade edilen TIR'lardaki silahların neden Türkmenlere yakın bir sınır kapısından değil de o dönem Nusra Cephesi'nin kontrolündeki Reyhanlı kapısından gönderildiği sorusunu yöneltti.
CHP'li Yarkadaş, önergenin devamında "Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile İstanbul Emniyet'inde önemli görev değişiklikleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan değişikliklerle birlikte '17-25 Aralık operasyonlarından sonra göreve getirilen' İstihbarat, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlar ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube müdürlerinin görev yerleri değiştirilmiştir.
1 Ocak 2014'te Hatay, 19 Ocak 2014'te de Adana'da 'Mühimmat ve silah' taşıdıkları iddiasıyla durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Adana Cumhuriyet BaşsavcıSüleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay, çıkarıldıkları Tarsus 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 8 Mayıs 2015 tarihinde tutuklanmışlardır." ifadelerine yer verdi.

Yarkadaş, bu çerçevede Başbakan Davutoğlu'na şunları sordu: "17-25 Aralık operasyonlarından sonra göreve getirilen İstihbarat, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlar ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube müdürlerinin görevden alınmasının sebebi nedir?

İlgili şube müdürlerinin hukuk dışı operasyonlara karşı çıktıkları için görevden alındığı iddiaları doğru mudur?

8 Mayıs'ta tutuklanan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman'ın yürütmüş olduğu soruşturma ne aşamadadır?

8 Mayıs'ta tutuklanan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman'ın yürütmüş olduğu soruşturma başka savcı yada savcılara devredilmiş midir?

8 Mayıs'ta tutuklanan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman'ın tutuklanması hukuki midir?

'Mühimmat ve silah' taşıdıkları iddiasıyla durdurulan TIR'larla ilgili yürütülen ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nı da kapsayan bir soruşturma var mıdır?

Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait TIR'larla 'Suriye'deki gruplara silah ve cihatçı sevk edildiği' iddialarına hükümet kanadından verilen cevaplar neden farklılık göstermektedir?

29 Mayıs günü, Kayseri'de Fransız Haber Ajansı'na 'Yardım, Özgür Suriye Ordusu ve Suriye halkı içindi' dediniz mi? Dediyseniz ertesi gün Ankara'daki mitingde, 'O yardımlar Suriye Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu' diye neden düzelttiniz?

Silahlar Türkmenlere gidiyordu ise neden Türkmenlere yakın bir sınır kapısı yerine o dönem Nusra Cephesi'nin kontrolündeki Reyhanlı kapısı tercih edilmiştir?

TIR'ları durduran savcıların görevden alınması için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık'ı arayarak, savcıların dosyadan alınması ve dosyanın kapatılması istediği doğru mudur? Doğru ise Bakanlığın savcılığa talimat vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Basın suçlarında 4 ay içerisinde dava açılması gerekirken neden bu süre içerisinde değil de olayın ardından yaklaşık 2 yılık bir süre geçtikten sonra dava açılmıştır?" CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu'na MİT Tır'ları ve görevden alma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER