Başbakan Davutoğlu: Özgürlüklerin yanında olduk


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bugün TV ve Kanaltürk TV'nin yayınlarının karardığı dakikalardaki Malatya mitinginde yaptığı konuşmada "Anlamsız ne kadar yasak varsa kaldırdık. Demokrasinin özgürlüklerin yanında olduk. Demokrasimizden hiç vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Başbakan Davutoğlu, partisin il başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde Malatyalılara hitap etti. Malatya'nın Seyyid Osman Hulusi Efendi, Hamido, Turgut Özal ve Ahmet Kaya gibi ünlü isimlerin memleketi olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, "Ahmet Kaya kardeşimizin bugün doğum günüdür. Bu vesileyle yasakların, tabuların, hakim olduğu eski Türkiye'de kaybettiğimiz insanları rahmetle anıyorum. Hepsinin hatırasını saygıyla anıyorum. Malatya'ya minnettarız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı en zor zamanlarda sahiplendiği için seviyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rekor oyla destek verdiniz. Malatya'da AK Parti hep rakipsiz oldu inşallah şimdi de rakipsiz. 2011 seçimlerinde yüzde 62, 7 Haziran'da yüzde 60 verdiniz, Malatya'ya yüzde 75 yakışmaz mı? Yakışır tabi. 6'da 6 yapmaya var mısınız? Sandıklar da pür pak 6-0 olacak inşallah. Malatya'nın Türkiye'nin şanını yükseltmeye var mısınız? İlk günkü aşkla haydi Bismillah. 12 yıldır Türkiye AK Parti ile atılım üstüne atılım yapıyor. Dev küresel şirketlerin iflas ettiği bir dönemde Türkiye büyüyor. Çevremizdeki ülkelerde yangın var. Türkiye demokrasisiyle ekonomisiyle dinamizmiyle dimdik ayakta. Sıkıntılarımız yok mu? Evet var. Artık Türkiye'nin bütün sıkıntıların üstünden gelecek güce ve iradesi var. Aciz ve bağımlı bir ülke değiliz. Terör oyunları oynanacak bir ülke değil. Türkiye artık yükselen bir devlet. Birilerinin ağzından çıkacak lafa bakmıyoruz. Sadece milletiyle yürüyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin gücünden rahatsız olanlar olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Milletin kendini yönetmesinden, AK Partiden rahatsız olanlar var. Bu millete gezi dediler, 17-25 dediler durduramadılar. Bu partiyi kapatmak istediler durduramadılar. Bu ülkeyi bu hainlere yedirtmediniz. Büyütüp beslediniz bugünlere getirdiğiniz partiden hiç vazgeçmediniz. Sizlerin de desteğiyle eski Türkiye'yi yerin 7 kat altına gömdük. 28 Şubat, 12 Eylül, 17-25 Aralıkta yapılmak istenen darbeyi, bu zihniyeti 7 kat yerin altına gömdük. Şimdiye kadar AK Parti sizin teveccühünüzle seçimlerden başarılı çıktı. Sizleri hiç mahcup etmedik. Bu ülkeyi dünyanın her yerinde başı dik bir şekilde savunduk mu? 13 yıl boyunca bu al bayrağı zirvelerde taşımaya çalıştık. Muhalefet hep bu başarıların önüne engel çıkarmaya çalıştı. Peki ne oldu? Önce Allah'ın sonra da milletin dediği oldu. Türkiye her alanda şaha kalkan bir ülke oldu. Artık geriye dönmez. Bu vesileyle tüm partilere sesleniyorum; artık herkes aklını başına alsın milletin iradesine saygı duysun. 7 Haziran sonrası 'Blok oluşturuyoruz' dediler. AK Partiyi Türk siyasetinden dışlamak mümkün mü? Yapamazlar, yapamayacaklar. Sadece ve sadece milletin dediği olur. 7 Haziranda millet partilere uzlaşın dedi. Daha 7 Haziran akşamı ben balkona çıkıp bu milleti hükümetsiz bırakmayacağız dedim. Biz sadece Türkiye dedik. CHP 'blok' dedi. Devlet Bahçeli her şeye 'hayır' dedi. Demirtaş ise terör dedi. Şiddete çağırdı milleti" şeklinde konuştu.

"Allah bir tek gencin acısını göstermesin. Bir tek gencin anasının gözünden yaşın dökülmesine razı olmayız" diyen Davutoğlukonuşmasını şöyle sürdürdü: "Her yerde şehitler ölmez vatan bölünmez nidası var. İnşallah hem yarın da Ankara ve Diyarbakır'da oralarda Cumhuriyet Bayramını kutlayacağız. Milli birlik içinde kardeş kardeşe olacağız. Allah'ın izniyle bu makamların hakkını vereceğiz. Ne olur beni Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na muhtaç etmeyin. Yoruldum. Gideriz Kılıçdaroğlu'na çantasını açmaz. Sonra televizyonda açar. Biz her yerde açık yürekli davrandık. Biz karşımızdakini Malatyalılar gibi yiğit zannettik. Biz burada kalsın bu dedik. Ama onlar ne yaptı. Televizyona çıkıp Davutoğlu'nun söylediklerini paylaşırsak şöyle olur diyorlar. O günden bu yana açıklayın diyorum. Bizi bunlarla muhatap etmeyin. Sandıklardan tek başına işbaşına diyelim. Bunun için çok çalışmak lazım. Pazara kadar 3-4 gün var. Gece gündüz çalışmaya var mısınız? Milletimizden saklayacağımız hiçbir şey olmaz. Biz kapalı kapılar ardında ne konuşursak önünde de aynı konuşuruz. Bizden yalan, kimseyi aldatmak, hak ve adalet dışında ağzımızdan laf sadır olmaz. Nefret sadır olmaz. 1 Kasım'da milletimiz 13 yıldır başarı hikayesinin devamı niteliğinde oy kullanacak. AK Partiyi tek başına iktidara getirecek. Türkiye'yi hedeflerine taşımak için ilk günkü aşkla tekrar yola çıkmaya hazırız. Biz Hakkâri, Diyarbakır, Trabzon, Ağrı, Çanakkale adına essalamualeyküm diyoruz. Milletimiz müsterih olsun Türkiye sahipsiz değildir."

'BUGÜN OKÇULAR TEPESİ SANDIK BAŞLARIDIR'

Türkiye'nin 2002'ye gelinceye kadar çok büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Davutoğlu, "İnsanlar çok büyük acılara şahit oldu. Türkiye demokrasi ayıpları yaşadı. İnsanımız bedeller ödedi. 28 Şubatta, 27 Nisanda millet iradesine müdahale etmek istediler. 7 Hazirandan bu yana milletin birliğine kast etmek istediler. Türkiye bu badirelerden geçerek bugüne geldi. AK Parti bu karanlık tabloyu değiştirmek için bunlarla kararlılıkla mücadele etti. 78 milyonun kardeşliğini pekiştirmek için çaba sarfettik. Anlamsız ne kadar yasak varsa kaldırdık. Demokrasinin özgürlüklerin yanında olduk. Demokrasimizden hiç vazgeçmeyeceğiz. Yeni bir anayasa sözü veriyoruz. Artık Türkiye darbe anayasaları ile yönetilemez. Büyük reformlar yapacağız. Cem evlerine hukuki statü kazandıracağız. İlçe belediyelerin kaynaklarını artıracağız. 13 yıllık başarı hikayesinden sonra yeni bir başlangıca hazır mıyız? Bizim petrolümüz yok, yiğit dürüst milletimiz var. Bizim servetimiz, sermayemiz insanımızdır, demokrasi ve özgürlüklerdir. Bizim sermayemiz her türlü ayrımcılığa karşı çıkan medeniyete sahip olmamızdır. Bizim için en büyük şeref insan onurunu korumaktır. Bizim sevdamızı en iyi Arguvan türküleri anlatır. Ağıtlarımız, acılarımız birdir. Kürecik ile İzollu da birdir. Kürk, Türk, Zaza kardeştir. Bizi ayıran bölen kim varsa bizden değildir. Bugün okçular tepesi sandık başlarıdır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da her türlü tedbiri aldık. Sandıklara sahip çıkın." cümlelerini kullandı.

Ayrıştırıcı her dili reddettiklerini savunan Davutoğlu, "Biz yüz yıllar boyu İslam'ın sancaktarı olduk. Müslüman Alevi Sünni vatandaşıma dinsizlik dayatan, Hz. Muhammed'i karikatür olarak çizen zihniyeti lanetliyorum. Biz aynı akideye, aynı vatana aynı ruha mensubuz. Bizim aramıza nifak koyan kendi başına bela alır. Biz dünya ahiret kardeşiz. Toplumsal barışın kardeşliğin huzurun modeli Malatya'dır, bursadır, İzmir'dir. Ayrıştırıcı her dili reddediyoruz. Bizim gerçek gündemimiz insanın mutluluğunu artırmaktır. Bizim gerçek gündemimiz kardeşliği pekiştirmektir. Her bir sosyal grubu düşünerek yolumuza devam ediyoruz. Türkiye her gün gelişiyor. Buna bağlı olarak gençlerin ihtiyaçları büyüyor. Talepleri artıyor. Biz de talepleri dikkate alarak yol haritasını yeniden çiziyoruz" dedi.

1 Kasımlarından sonra iktidar olduklarında yapacakları 10 yeni vaadi duyuran Davutoğlu, "Öğrencilerin burs miktarını 400 liraya çıkarıyoruz. Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırıyoruz. Maaşlarında 240 lira ile 580 lira artırmış olacağız. Askeri öğrencilerimizin 400 liraya kadar harçlıklarını çıkarıyoruz. Astsubay emeklilik intibaklarını gerçekleştireceğiz. Uzman erbaşların ek göstergelerini 3000'e çıkarıyoruz. Gençlerin okulu bitirip iş sahibi olmadan oluşmuş genel sağlık sigortası borçlarının tümünü siliyoruz. 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımız kimin yanında yaşıyorsa maaşını alabilecek. Maaşlarında hiçbir kesinti olmayacak. Onlara hürmet bizim vazifemiz. Muhtarlarımızın 950 TL olan maaşları 1300 TL olacak. Öğretmen adayları, şubat ayında 30 bin atama yapacağız. Vatandaşlarımızdan gelen taleplerle, yaptığımızla değerlendirmeler sonucu Cumhuriyet Bayramı müjde paketini açıkladım. Geceli gündüzlü çalışarak sizin yüzünüzü güldüreceğiz" ifadelerine yer erdi.

Malatya için yapmayı planladıklarını da duyuran Davutoğlu, "Adıyaman ve Kayseri'ye bölünmüş yollarla bağlanacaksınız Malatyalılar, 14 sağlık tesisi, 14 gölet ve sulama, 9 taşkın koruma tesisi daha yapacağız. Malatyaspor yakışır bir stadyum yapıyoruz. 25 bin seyircili stadyumun inşaatı devam ediyor. Yoncalı barajını yapıyoruz. 171 dönüm araziyi sulamaya açacağız. Ağzımızın tadı hep kayısı tadı olsun. Yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmaları süratle devam edecek. Bizim sözümüz senettir. Kaydedin. Malatya'yı Sivas'a Ankara'ya hızlı trenle bağlayacağız. Hızlı tren Malatya'ya uğramadan olur mu? Elazığ'a bağlayacağız. Malatya'ya ikinci bir üniversite daha yapacağız inşallah. Yüzde 75 tamamlanan stadyum yeni sezona yetişecek. Bölgeye hizmet verecek onkoloji hastanesini Malatya'ya yapıyoruz. En güzel sağlık tesisleri Malatya'da olacak. Kuzey çevre yolunu tamamlayacağız. Kömürhan köprüsü projesini hızla bitireceğiz. Bu müjdelerin hayata geçmesi için 1 Kasım'da sandıkları doldurmak lazım. Mutlaka sandık başına gitmenizi rica ediyorum. Sandık milli iradedir. İradenize sahip çıkın. Mutlaka gidin. Türkiye'nin geleceğine mührünüzü vurun" sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu: Özgürlüklerin yanında olduk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER