Başbakan Yardımcısı Türkeş, Denktaş'ın kabrini ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Denktaş'ın kabrini ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş göreve gelmesinin ardından ilk yurtdışı ziyareti için bu sabah KKTC'ye geldi. Özel uçakla 09.30'da Ercan Havaalanı'na gelen Türkeş'i Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre karşıladı.

Türkeş, günübirlik KKTC ziyaretinde ilk olarak Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Fazıl Küçük'ün anıt mezarını ziyaret ederek çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.

Ardından Rauf Denktaş'ın mezarını ziyaret eden Türkeş, merhum cumhurbaşkanının kabrine çelenk sunarak dua okudu.

Bu arada Türkeş'in kabir ziyaret sırasında kendisini karşılamaya gelen oğul Serdar Denktaş ile tokalaşırken Kıbrıs ağzı ile "napan gardaş" demesi tebessüme neden oldu.

AKINCI VE KALYONCU TARAFINDAN KABUL EDİLECEK

Tuğrul Türkeş KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından kabul edilecek. Tuğrul Türkeş, Başbakan Kalyoncu'nun onuruna vereceği öğle yemeğinden sonra KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile bir araya gelecek.

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ayrı ayrı bir araya gelecek Türkeş'in, Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'ın onuruna vereceği akşam yemeğine katıldıktan sonra saat 22.00'de Ercan Havaalanı'ndan Türkiye'ye hareket etmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Türkeş, Denktaş'ın kabrini ziyaret... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER