Başbakanlık'tan flaş açıklama
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 27 2015
Paylaş
X Post
DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlara ilişkin Başbakanlık'tan yapılan açıklamada terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam bin 50 kişiye gözaltı işlemi uygulandığı belirtildi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğini, güvenlik güçlerini hedef alan, sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlar yurt içinde ve sınır ötesinde sürdürüldüğü hatırlatıldı.
Açıklamada yurt içi ve yurt dışından kaynaklanan terör tehditlerine yönelik mücadele ayrım gözetmeksizin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
Açıklamada, 26 Temmuz tarihinde icra edilen hava harekâtında PKK terör örgütünün kullandığı sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulduğu belirtildi.
Öte yandan yurt içinde de Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince söz konusu terör örgütlerine yönelik operasyonlar yürütüldüğüne işaret edilen açıklamada, devam eden soruşturmalar çerçevesinde 27 Temmuz 2015 tarihi itibariyle DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden yasadışı faaliyetlerde bulunan, vatandaşlara ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylem gerçekleştiren veya eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 34 ilde operasyon yapıldığı kaydedildi.
Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam bin 50 kişiye gözaltı işlemi uygulandığı bildirilen açıklamada, gözaltına alınanlar hakkında adli sürecin devam ettiği ifade edildi.
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi bilgilendirmesi, "Ülkemizin ulusal güvenliğine yönelik saldırılar ve terörizme karşı aldığımız önlemler hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. maddesi çerçevesinde NATO Konseyi toplantıya çağrılmıştır. Dışişleri Bakanlığı dost ve müttefik ülkeler
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yerebatan Sarnıcı talanına istinaf 'dur' dedi2.TÜİK kendi kendini ifşa etti! Geniş tanımlı işsizlik yüzde 30’un üzerinde kaldı!3.15 Temmuz Araştırma Raporu Hâlâ Gizli: Gergerlioğlu’nun 24 Soru Önergesine 2 Aydır Yanıt Yok!4.DEM Partili Sırrı Sakık’tan Erdoğan’a “AİHM kararlarını uygulayın” talebi5.Dosya Ankara’ya gönderdi: Özgür Özel’e ‘rüşvet’ suçlaması

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER









