Başdanışmanın o kitabı çıkıyor

Abdullah Gül’ün 12 yıl boyunca başdanışmanı ve sırdaşı olan Ahmet Sever’in kitabı tartışma çıkaracak

Başdanışmanın o kitabı çıkıyor

Abdullah Gül’ün önce Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde başdanışmanlığını yapan gazeteci Ahmet Sever’in kaleme aldığı “Abdullah Gül ile 12 yıl/ Yaşadım Gördüm Yazdım” adlı kitap Pazartesi günü çıkıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında, Gül Cumhurbaşkanlığını Recep Tayyip Erdoğan’a devrederken Çankaya Köşkü’nde verdiği veda resepsiyonunda eşi Hayrünnisa Gül’ün sözleri damga vurdu.

Ahmet Sever’in yazdığı 208 sayfalık bu kitapta, Gül’ün, Erdoğan’la görüş ayrılığına düştüğü “Gezi”, “17-25 Aralık”, “Gazeteci tutuklamaları”, “Hakan Fidan krizi” benzeri pek çok olayla ilgili ayrıntılar ilk kez açığa çıkacak. Böylece Hayrünisa Gül’ün sözünü ettiği “intifada” da ateşlenmiş olacak.

Tam da AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun seçim başarısızlığı ve Gül’ün partiye dönmesi spekülasyonları yapılırken yayımlanacak kitabın günlerce konuşulacağı sanılıyor. Kurulacak muhtemel bir koalisyon için “Gül’ün katalizör” olabileceği yorumları da, kitapla ortaya çıkacak tartışmaları alevlendirecek.

Seçimi beklediler

Ahmet Sever’in kitabı, Seçimlerinden önce yayımlanacaktı. Ancak Gül, bunu istemedi. Cumhuriyet yazarı Mustafa Halif, 10 Mayıs’ta bunu yazdı. Halif’e göre, Gül, Ahmet Sever’e “Seçim öncesi siyasi polemik olsun istemem. Seçimlerden sonra yayımlanırsa iyi olur Ahmet Bey” dedi ve kitabın yayımı 15 Haziran’a kaldı.

Gül Ahmet Sever’i Erdoğan’a karşı da şiddetle korudu. Gazeteci Ruşen Çakır, Gül’ün rahatsızlığını yazınca, Erdoğan'ın bundan Ahmet Sever’i sorumlu tuttuğu iddia edilmiş, ancak Gül, Sever'i göndermeyerek direnmişti

Cumhuriyet
<< Önceki Haber Başdanışmanın o kitabı çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER