Başhekim Torgay: Patlamanın en küçük mağduru Buse konuşuyor

Başhekim Torgay: Patlamanın en küçük mağduru Buse konuşuyor

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Torgay, Ankara'da terör saldırısında yaralanan 4,5 yaşındaki Buse Şenses'in sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Torgay, Buse'nin konuşabildiğini ve hareket edebildiğini belirterek, "Bu her şeyin bittiği ve yoluna girdiği anlamına gelmiyor. Hastamızı hala yoğun bakımda izliyoruz." dedi.

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Torgay, Ankara'da terör saldırısında, annesi Şenay Şenses ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı'nın servis aracında bulunan Buse'nin sağlık durumuyla ilgili hastane başhekimliğinde bilgi verdi. İki gündür uyutulan Buse'nin bu sabah itibariyle uyandırıldığını ve solunum cihazından ayırdıklarını ifade eden Torgay, "Buse konuşuyor ve hareket edebilir durumda. İyi haberler bunlar. Bu her şeyin bittiği ve yoluna girdiği anlamına gelmiyor. Hastamızı hala yoğun bakımda izliyoruz. Önümüzdeki süreçte başka problemlerle karşılaşma olasılığımız var." ifadelerini kullandı.

Travma sırasında Buse'nin her iki gözünde de problem ortaya çıktığını aktaran Torgay, "Bunlarla ilgili yapılabilecek tıbbi girişimlerin tamamı yapıldı. Gözlerindeki problemler görme derecesiyle ilgili neler olacak bunu anlamak için biraz erken. Şu an gözde ödem var." şeklinde konuştu.

"HAYATİ TEHLİKESİ YOK DEMEK İÇİN ERKEN"

Buse'nin ilk sözleri sorulan Torgay, "Annesini sordu. İlk konuşmaları sırasında annesi burada değildi." cevabını verdi.

"Buse'nin hayati tehlikesi var mı?" sorusu üzerine Torgay, şöyle devam etti: "Bu, şu anda her şeyin iyi yönde gittiğine dair bir haber. Ama hayati tehlikesi yok demek için yoğun bakımdan çıkmış olması aşamasına kadar beklememiz gerekiyor. Öngörüde bulunmak zor. Çünkü Buse'nin travma sırasında birçok yabancı cisim vücuduna saplanmıştı. Bunlardan kaynaklanan bir enfeksiyon olacak mı olmayacak mı bekliyoruz. Buse'nin gözleri pansumanla kapalı. Hemen kalkıp yemek yemesini beklemiyoruz. Yavaş yavaş önce sıvı sonra katı gıdalara geçilir. Vücudunun herhangi bir organında zarar yok gibi görünüyor. Kollarını ayaklarını hareket ettiriyor."

"ANNE BUSE'YE ÇOK YAKIN BİR ODADA"

Anneyi şu anda hastaneye kabul ettiklerini açıklayan Torgay, "Buse'ye çok yakın bir odada görüşebilecek seviyede. Gün boyu görüşmeye başladılar. Annenin sağlık durumu, yaygın vücut travması, vücudun çeşitli yerlerinde kesikler var. Kendisine gerekli tedaviler uygulanmış zaten. Şu anda sadece gözlüyoruz." açıklamasında bulundu.

"7 YARALIYI BUSE DIŞINDA TABURCU ETTİK"

Saldırıdan sonra hastanelerine 7 yaralının geldiğini belirten Torgay, Buse hariç diğerlerini taburcu ettiklerini ifade etti. Torgay, "Travmalarıyla birlikte taburcu ettik. Bir müddet daha dinlenmeleri gerekecek." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Başhekim Torgay: Patlamanın en küçük mağduru Buse... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER