Basın emektarı Vedat Özgün, son yolculuğuna dualarla uğurlandı


İSTANBUL (CİHAN)- Zaman gazetesi haber merkezi çalışanlarından Vedat Özgün (56), yakalandığı kansere yenik düşerek vefat etti. Tercüman gazetesinde meslek hayatına başlayan Özgün, mesai arkadaşları ve yakınlarının dualarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Dört ay önce çoklu kansere yakalanan Vedat Özgün, kemoterapi tedavisi görüyordu. Ancak tedavi, kanserin ilerlemesine engel olamadı. Durumu geçtiğimiz hafta ağırlaştı, yeniden tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Vedat Özgün'ün acı haberi, 17 Şubat Salı günü saat 14.00 sıralarında geldi. Zaman gazetesi ile Cihan Haber Ajansı haber merkezinde uzun yıllar görev yapan ve mesai arkadaşlarının 'Vedat abisi' sevenlerini hüzne boğdu.

Vedat Özgün, Sefaköy Merkez Camii'nde dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Sefaköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazenin evinden helallik için uğurlandığı sırada eşi Vildan Özgün, gözyaşlarına boğulurken, "Gazeteye dönüp işe başlayacaktı, masası boş kaldı. Masasına çiçekler koyun." dedi.

Vedat Özgün'ün büyük oğlu Kerem ve küçük oğlu Ekrem de hem üzüntülerini hem de arkadaşlarının vefasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Kerem Özgün, "Babam on numara bir insandı. Herkes çok seviyordu onu. Kimseye zararı dokunmazdı. Herkesten Allah razı olsun. Burada son görevimizi yapıyoruz. Mekanı cennet olsun." dedi. Küçük oğlu Ekrem ise "Çok çalışkan bir insandı. Çok iyi bir insandı. Onu özleyeceğiz. Ona gazetede 'dede' derlerdi. Herkese iyiliği dokunmuştur. Allah mekanını cennet eylesin, nur içinde yatırsın. Gülümseyerek vefat etti. Yanında dualar, Kur'anlar okundu." ifadelerini kullandı.

Kayınbiraderi Hakan Fidan ise, "Zaman gazetesinin, Cihan Haber Ajansı'nın hem babası, hem ağabeyi hem de kardeşiydi. Herkese iyiliği dokunmuştur. 25 senelik bir emektar. Demek ki Allah bizden daha çok seviyormuş. Doyamadan aldı. Bugün onu Zaman ve Cihan çalışanları yalnız bırakmadı. Hepimizin başı sağ olsun. Beni görev başlatan da oydu. Yan yana 5 yıl görev yaptık. Yanında birçok kameraman ve muhabir yetişmiştir." şeklinde konuştu.

FATİH UĞUR: BÖYLE BASIN EMEKTARLARI KOLAY YETİŞMİYOR

Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur da, "Zaman ailesine gelen her gazetecinin abisiydi. Herkesin ilk tanıdığı, herkese yardımı olduğu bir isimdi. Tercüman'da gazeteciliğe başlamış, Zaman'a geçtiğinde de 'tam ailemi buldum' derdi. İş disiplini, gayreti ve tevazu ile bize çok şey öğretti. Allah gani gani rahmet eylesin. Böyle basın emekçileri kolay yetişmiyor. Zaman gazetesinin en uzun süreli çalışanlarından birisiydi. Sadece Zaman'da 20 yılı aşkın süredir çalışıyordu." diye konuştu.

"Bizim için zor bir gündü, benim kıymetli bir dostumdu." diyen Zaman Gazetesi Genel Yayın Editörü Ali Akkuş ise, "Özellikle haber merkezinin çok yakından tanıdığı bir büyüğümüzdü. Bu karlı günde birçok meslektaşının son yolculuğuna uğurlamaya gelmesi insanların Vedat Bey'e verdiği değeri gösteriyor. Allah mekanını cennet eylesin!" ifadelerini kullandı.

Tercüman gazetesinde meslek hayatına başlayan Vedat Özgün, Zaman'da dizgi servisinde işe göreve başladı. Gazetenin emektar isimlerinden Özgün, uzun yıllar Cihan İstihbarat Servisi'nde de çalıştı. Son dönemde haber merkezinde redaktör olarak görev yapan Özgün'ün 2 oğlu 1 kızı bulunuyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Basın emektarı Vedat Özgün, son yolculuğuna dualarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER