Başkan Çelik, Kayseri'ye yapılacak yatırımları açıkladı


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 'Yeni Kayseri İçin Yeni Güç, Hedef 2023' adı altında bir toplantı yaptı. Çelik, Kayseri'nin yeni vizyonu ile Kayseri'yi uluslararası çapta cazibe merkezi yapacak yeni projeleri tanıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in 'Yeni Kayseri İçin Yeni Güç Hedef 2023' toplantısı Radisson Blu Otel'de yapıldı. Toplantıya Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, üniversite rektörleri, ilçe belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe yönetimleri, meslek odalarının başkan ve yöneticileri, dernek, vakıf, sendika gibi sivil toplum kuruluşlarının yönetimleri, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin meclis üyeleri, iş adamları, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Kayseri'yi anlatan bir film gösteriminin ardından kürsüye gelen Başkan Mustafa Çelik, marka şehir olan Kayseri'ye emeği geçen tüm yöneticilere teşekkür ederek sözlerine başladı.

Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki son bir yılı anlatan Başkan Çelik, başlangıçta daha önce planlanan işlerin takibini yaptıklarını ifade ederek, muazzam yoğun ve hareketli bir yıl geçirdiklerini belirtti. Biten ve devam eden projelerle ilgili bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, kale içi projesinde son aşamaya gelindiğini, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi'ni yakında açacaklarını, Kayseri Mahallesi ikinci ve üçüncü etap çalışmalarına başladıklarını, Mimarsinan Katlı Otoparkı'nın tamamlandığını, Talas Amerikan Koleji'nde çalışmaların sürdüğünü, Türkiye'nin en modern Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni 19 Mayıs'ta açacaklarını, Erciyes Kış Turizm Merkezi'nde çalışmaların devam ettiğini, Kocasinan Bulvarı'ndaki katlı kavşakların ilkini açtıklarını ve diğer ikisinin birkaç haftada tamamlanacağını söyledi. İlçelerde de çok önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Çelik, insanların mutlu oldukları yerde yaşamalarını sağlamaya çalıştıklarını vurguladı. Çelik, halen Büyükşehir Belediyesi'nin 346 noktada her biri en az birkaç milyonluk olan yatırımları bitirmek için çalıştığını belirtti.

YENİ DÖNEMİN YENİ VİZYONU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeni hizmet dönemine başlarken öncelikle yeni vizyonu belirlediklerini ve yeni vizyona üç ana prensip koyduklarını anlatarak, Kayseri'nin Yeni Vizyonunu; Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm ve Fonksiyonel Gelişim olarak açıkladı. Yeni dönem için yol haritasını bu şehirde yaşayanlarla görüşerek belirlediklerini vurgulayan Başkan Çelik, "Halkımızın beklentilerini almak üzere anketler yaptık. İlçeleri ziyaret ederek bizzat yerinde tespitler yaptık ve ilçelerde yaşayanların görüşlerini aldık. Yuvarlak masa toplantılarıyla kanaat önderlerinden görüş ve öneriler aldık. Kurum içi ortak akıl toplantıları yaptık. Tüm bu çalışmalar sonunda da kısa, orta ve uzun vadeli işlerimizi planladık." dedi.

Daha planlı bir Kayseri, daha estetik kent ve daha konforlu bir kent hayatı için yeni dönemi başlattıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, şehri bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta cazibe merkezi yapmak istediklerini söyledi.

ÖNCELİK PLANLAMADA

İşe öncelikle planlamadan başladıklarına dikkat çeken Başkan Çelik, Yeni İmar Planı, Ulaşım Master Planı, ve Kentsel Dönüşüm Planı ile Tarım ve Hayvancılık Master Planı için çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Başkan Çelik, "Şehir, yaşayan ve gelişen bir şehirse kentsel planları da geliştirmek zorundasınız." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Çelik, Kayseri'ye yapılacak yatırımları açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER