Başkan Kimyeci: Kentsel dönüşümde milletin duasını almak istiyoruz


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 350 bin metrekarelik alanda yapacakları kentsel dönüşümün son aşamasına gelindiğinin açıkladı. Başkan Kimyeci, "Kentsel dönüşümde bir rant var diyorlar, evet kentsel dönüşümlerde rant var. Bizim buradaki rantımız belediye olarak, söz konusu alandaki milletimizin rahatını sağlamak ve duasını almak." dedi.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, aylık yaptığı bilgilendirme ve istişare toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesi hakkında gelinen noktaya dair açıklamalarda bulunan Başkan İsmail Kimyeci, 4 etaplı çalışmalarının 3. safhasını tamamladıklarını ifade etti. 29 Ocak 2016 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan proje onaylama yetkisini aldıklarını belirten Antakya Belediye Başkanı, bin 881 hak sahibinin bulunduğu alanda, bin 390 binanın yıkılacağını ifade etti. Kimyeci, "43 bin 564 metrekarelik alanı kapsayacak 26 tane park alanımız olacak. 13 bin 737 kişi şu anda dönüşüm alanında yaşıyor. Dönüşümle birlikte 15 bin 808 kişinin yeni yerleşim alanlarında yaşayacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Vatandaşları mağdur etmeyeceklerinin altını çizen Belediye Başkanı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Yapım aşamasına gelindiğinde 18 aylık zaman diliminde bütün kiracılara ayda 690 lira kira yardımı, aynı zamanda da evini taşıma noktasında bin 380 lira ödeme yapacağız. İsteyen ev sahiplerine evinin değerince parasını vereceğiz, isteyene ise yeni yapılacak alanlardan konut vereceğiz. Kentsel dönüşümde bir rant var diyorlar, evet kentsel dönüşümlerde rant var. Bizim buradaki rantımız belediye olarak, söz konusu alandaki milletimizin rahatını sağlamak ve duasını almak. Buradaki ekonomik kazanım, alandaki hak sahiplerine tamamıyla yansımış olacak."

Kimyeci, hak sahibi vatandaşlarla uzlaştıktan sonra projeyi kısa bir süre sonra hayata geçireceklerinin bilgisini verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Kimyeci: Kentsel dönüşümde milletin duasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER