Başkan Olan: Toplamda 7 metre kar alan Bitlis'te olağanüstü durum yaşıyoruz


Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, bu yıl toplamda 7 metre kar alan Bitlis'te olağanüstü bir durum yaşadıklarını söyledi.

Bitlis genelindeki yoğun kar yağışından dolayı yer yer kar kalınlığı 2 metreyi bulurken, binaların birinci katları, tek katlı evlerin yanı sıra yol kenarına park eden vatandaşların araçları kara gömüldü. İlde 25 iş makinesi ve 70 personelden oluşan ekiple karla mücadele çalışması yapan Bitlis Belediyesi, vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı ve iki iş makinesinin sürekli çalıştığı TOKİ ikinci, üçüncü ve dördüncü etapta yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, yaşananları olağanüstü bir durum olarak tanımladı. Hüseyin Olan, olağanüstü durumlarda başta Bitlis Valiliği olmak üzere resmi kurumların dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

"TOPLAM 7 METRE KAR YAĞDI"

Şehirde bu yıl kış mevsiminde aralıklarla 7 metre kar yağdığını belirten Başkan Olan, yoğun kardan dolayı afet yaşandığına dikkat çekti. İl genelinde karın temizlenmesi için belediye ekiplerinin olağanüstü bir şekilde çalıştığını vurgulayan Olan, "Yurttaşların günlük yaşamlarının olumsuz etkilenmemesi için tüm imkanlarımız dahilinde 24 saat kesintisiz bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Belediye olarak öncelikleri olan şehrin ana ve ara yollarının trafiğe 24 saat açık tutulması ardından vatandaşların taleplerinin giderildiğini ifade eden Olan, "Yurttaşlarımızın evleri, iş yerlerinin önündeki karın temizlenmesi için bizden büyük bir talepleri var. Ancak, imkanlarımız dahilinde tüm ana ve ara yolları açık tuttuktan sonra yurttaşlarımızın taleplerini gideriyoruz. Bu konuda da yurttaşlarımızın biraz daha duyarlı olması gerekir." diye konuştu.

"OLAĞANÜSTÜ DURUMLARDA KURUMLAR DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLMALI"

Şehirde yaşanan olağanüstü durumlarda resmi kurumların dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Olan; Bitlis Valiliği, Bitlis İl AFAD Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne yardım talebinde bulunduklarını ancak yetkililerin şu ana kadar herhangi bir yardımda bulunmadığını öne sürdü. Son iki hafta içerisinde karla mücadele ekibindeki araçların 50 bin litre yakıt tükettiğini ve bu durumun belediye bütçesini zorladığını vurgulayan Olan, kurumların Bitlis Belediyesi ile dayanışma içerisinde olmasını talep etti.

İldeki kar temizleme çalışmaları sırasında vatandaşların daha duyarlı olmasını talep eden Olan, "Halkımız öncelikle, bu tür durumlarda şahsi araçlarını kullanmaları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelidir. Dam ve çatılardaki karı, akşam saatlerinde ya da sabah saatlerinde temizlemeleri gerekir. Araç sahipleri, araçların yanlış park etmelerinden dolayı çalışma sırasında araçlar zarar görebilmektedir ve çalışmalarımızı engelleyebilmektedir. Bu konuda araç sahipleri daha duyarlı olması gerekir. Yoğun kar yağışından dolayı ara yolların açık tutulması için biriken karı kamyonlar ile taşıyamadığımızdan dolayı karları vatandaşların bahçelerine boşaltmak zorunda kalıyoruz. Bu durum da vatandaşların tepkisini çekiyor. Bu karı kamyonlara yükleyerek taşımamız mümkün değil. Kar, zamanı gelince eriyip gidecektir. Meydana gelecek zararları da şimdiden karşılamayı taahhüt ediyoruz. Göstermiş olduğumuz fedakarlığın karşısında halkımızın da daha sabır ve özverisini bekliyoruz." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Olan: Toplamda 7 metre kar alan Bitlis'te olağanüstü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER