Başkan paralelmiş!

Okul yurt kapatmalarıyla nam salan Bolu Belediye Başkanı, paralel paranoya sebebiyle başlatılan soruşturmada adının geçmesi üzerine kendini skandal sözlerle savundu. Delil olarak kapattığı okulları, yurtları ve dershaneleri gösterdi.

Başkan paralelmiş!

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasından sonra Bolu Dağı esnafının bir araya gelerek kurduğu, büyük bölümü Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen işadamlarından oluşan Bolu Dağı A.Ş. tarafından TEM Otoyolu Abant Kavşağı mevkisinde yaptırılan dev alışveriş merkezi, Temmuz 2011'de hizmete açıldı. Geçen yıl, alışveriş merkezinin bir bölümü ve açık otoparkının orman arazisine yapılmasına göz yumdukları gerekçesiyle ilgili Bolu Orman Bölge Müdürlüğü personeli hakkında soruşturma açıldı.

BELEDİYE BAŞKANINA SORUŞTURMA AÇILDI

İçişleri Bakanlığı, alışveriş merkezine D-100 Karayolu'ndan yapılan bağlantı yolunun da imar planında yer almadığı gerekçesiyle Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ilgili belediye personeli hakkında soruşturma izni verdi.

BELEDİYE O SİNİRLE GİDİP YOLU KAPATTI!

Belediye görevlileri, aynı gün söz konusu bağlantı yolu girişini kepçe ile kazarak ulaşıma kapatırken, alışveriş merkezine gelenler araçlarını yol kenarında oluşturulan otoparka park edip servislerle tesise taşınıyor. 

Kaynak: DHA 

Ankara’ya dosyalar ses kayıtları gitmiş

İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesine tepki gösteren Başkan Alaaddin Yılmaz, sözde paralel yapıyla verdiği mücadeleye vurgu yaparak, “Geçmiş dönemlerde bizim aday olmamamızla ilgili bakanlar, Başbakan, Cumhurbaşkanlığı, partinin önde gelenlerine dosyaların gittiğini biliyorsunuz. Bu dosyalara baktığımızda kendi içimizden ve dışımızdan arkadaşların bizi yok etmek için yaptıkları çalışmalar bunlar. Hukuki de bir çok süreçler yaşadık. Bu süreçler içerisinde dinlemelere kadar giden ifadeleri şu an bazıları ifade ediyorlar” dedi.

‘DÜN HEPİMİZ DESTEK VERDİK’

Başkan Yılmaz, ayrıca “Bu yapıya dün hepimiz destek verdik. Bu yapının bu hale gelmesinde hepimizin katkısı var. Ama bunların gerçek yüzünü gördükten sonra da tavrımızı net koyan bir yapıya sahip olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

“Bolu halkı orayı sahiplenmiş durumda”

Söz konusu yolu kapatmaları için kendilerine telkinlerde bulunulduğunu ifade eden Başkan Alaaddin Yılmaz, “Highway Bolu dışında bir yer. Bolu insanı oraya gidiyor ve sahiplenmiş durumda. Eğer biz orayı kapatsak Bolu halkını karşımıza alacağız. Siyaseten Bolu halkını karşımıza almamızın çok şık bir davranış olmadığını bildiğimiz için yetkililere, ‘Bize bir yazı yazın. Biz de bu yazıya istinaden görevimizi yapalım’ dedik. Maalesef bunun yerine kendi ihmalkarlıklarını sanki belediyenin suçuymuş gibi algılanmasına yol açacak bir yol izlenmesini kendim açısından çok aşağılayıcı bir tavır olarak gördüm” dedi.

Alaaddin Yılmaz: Aşağılayıcı bir tavır

Geçen yıllarda birçok okul ve dershaneyi kapı-pencere ölçülerini bahane ederek mühürleyen, yurtları kapatan belediye başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptıklarını övünerek referans verip, “Bu yapıyla mücadelede bu kadar kararlı olan bir adamı sanki bu yapıya destek veriyormuş gibi ve üstelik de kendi İçişleri Bakanlığımız tarafından buna izin verilmesini çok aşağılayıcı bir tavır olarak gördüm. Şu an hassasiyetle konunun üzerine gidiyorum” dedi.

<< Önceki Haber Başkan paralelmiş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER