Başkan Saka: Misak-ı Milli sınırları cetvelle çizilmedi


Balıkesir'in Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İda–Zeytin Kültür ve Sanat Günleri, ilk konuşmalar ve Barış Yorganı sergisinden sonra terör olayları sebebiyle iptal edildi. Belediye Başkanı Kamil Saka, burada yaptığı konuşmada, "Misak-ı Milli sınırları cetvelle çizilmedi. Kanla, canla çizilen bu sınırlar, bölünmez bir bütün olarak ebediyete kadar devam edecektir ve bu topraklar üzerinde ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır." dedi.

Daha önce 27-30 Ağustos 2015 arasında yapılacağı duyurulan etkinlikte, Edremit Ticaret Odası önünden Menderes Bulvarı'nı takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklâl Marşı okundu. Başkan Saka, yaptığı konuşmada terör olayları sebebiyle etkinliklerin geri kalan bölümünün iptal edildiğini duyurdu. Saka, konuşmasında şunları kaydetti: "Dünyanın cenneti bir ülke ve o ülkenin belki de en önemli bölgesi Edremit'te, maalesef bu yıl şenliklerimizi kutlayamıyoruz. Ülkemizde yaklaşık 30-35 gün önce bir düğmeye basıldı ve her gün en az birkaç ailenin evine ateş düşmeye başladı. Her gün yurdumuzun bir köşesinde birkaç şehit vermeye başladık ve bu gittikçe artmakta, hepimizin yüreklerini yakmaya başlamaktadır. Bu yetmiyormuş gibi şu anda yine yurdumuzun bir köşesinde, sel felaketi içinde insanlarımız çamurla boğuşmaktadır. Tüm bu olaylar içerisinde bizim burada bir şenlik kutlamaya gönlümüz elvermedi. Onun için de biz bu yıl çok dar bir çerçevede kutlama yapalım diye düşünmüştük fakat yeni baştan gelişen siyasi gündem, bu kutlamayı yapmaya kalktığımızda, 'belediye imkânlarıyla siyasi şov yapılıyor'a dönüşeceği için az sonra yapacağımız Barış Yorganı sergisinin açılışından sonra etkinliklerimizin geri kalan bölümünü, ülkemizin huzura ve sulha çıktığı günlerde devam ettirebilme adına şu saatten sonra keseceğiz. Ben bunu sadece belediyenin kararı olarak değil, tüm Edremitli hemşehrilerimizin vicdanı olarak söylüyorum. Ben şuna bir kez daha inanıyorum ki biz bugün burada bir şeyi ispat etmek için toplanmış bulunuyoruz. Eline silah alarak kalleşçe, kahpece askerimizi, polisimizi vuran terörizme karşı bizim hiçbir zaman ve hiçbir şekilde susmayacağımızı, buna karşılık meydanları hıncahınç dolduracağımızı göstermek için burada toplanmış bulunuyoruz. Terörizmin başarıya ulaşabilmede en büyük hedeflerinden bir tanesi de ülke halkını susturup pusturabilmektir. Biz burada Misak-ı Milli sınırlarının çizildiği, milli mücadelenin başladığı bu topraklarda, Çanakkale'nin dibinde kesinlikle üç beş çapulcuya pabuç bırakmayacağımızı haykırmak için Edremit'in Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmış bulunuyoruz. Kesinlikle şunu bir kez daha dosta da düşmana da belirtmeden geçemeyeceğim, bu topraklar kolay elde edilmedi. Misak-ı Milli sınırları cetvelle çizilmedi. Kanla, canla çizilen bu sınırlar, bölünmez bir bütün olarak ebediyete kadar devam edecektir ve bu topraklar üzerinde ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Bunu dün İstiklâl Savaşı'nda tüm dünyaya gösterdik, bugün de üç beş tane teröriste, üç beş tane çapulcuya göstermekten geri kalmayacağız."

Daha sonra CHP milletvekilleri Özcan Purçu, Namık Havutça ve Mehmet Tüm de birer konuşma yaptı. Ardından Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'nde, Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit Şubesi'nin katkılarıyla Beriye Başak'ın "Kardeşlik ve Barış Yorganı" sergisi açıldı. Etkinliğe 22. dönem CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler, Edremit İlçe Başkanı Enver Enligün ve Burhaniye İlçe Başkanı Tarık Erdil, Romanya Tuzla'dan Demokrat Türk Birliği Başkanı Salim Levent, Gümilcine'den Türk Gençler Birliği Başkanı Hasan Koray, TÜRGEM Başkanı Uysal, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer vatandaşlar da katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Saka: Misak-ı Milli sınırları cetvelle çizilmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER