Başkan Savaş: Hoşgörü kenti Hatay, güvensiz şehir yakıştırmalarını hak etmiyor

Başkan Savaş: Hoşgörü kenti Hatay, güvensiz şehir yakıştırmalarını hak etmiyor

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ortadoğu'da ve özellikle Suriye'de yaşanan gelişmeler sonucu, hoşgörü kenti Hatay'ın güvensiz şehir yakıştırmalarını hak etmediğini açıkladı.

HBB Başkanı Savaş, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'u ziyaret etti. Başkan Savaş, Hatay'ın içinde bulunduğu durum ve turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Ortadoğu'da ve özellikle Suriye'de yaşanan gelişmeler sonucunda Hatay'a akın eden mültecileri hoşgörüsü sayesinde problemler yaşamadan ağırladıklarını kaydeden Başkan Savaş, Hatay'la ilgili oluşturulmak istenen güvensiz şehir algısının gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

Hatay'ın kültür turizmi ve gastronomi zenginliği açısından Türkiye'nin ve hatta dünyanın sayılı şehirleri arasında olduğunu vurgulayan Savaş, farklı inançtaki insanların bir arada yaşadığı Hatay'ı büyük beğeni kazanan 4 projeyle EXPO 2016'da dünya vitrinine çıkaracaklarını belirtti.

Ulusoy, her anlamda gezip görülmesi gereken bir kent olarak nitelediği Hatay'a, HBB ile yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Savaş: Hoşgörü kenti Hatay, güvensiz şehir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER