Başkan Sözlü: Kadının toplumdaki yeri konusunda Adana, Türkiye'ye öncülük etmeli


Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Kadın Dostu Adana sloganına uygun olarak bazı faaliyetler düzenleyeceklerini ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğini almak istediklerini söyleyen Cennet Ünal, bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği hazırlıkları yaptıklarını açıkladı.

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yeni yönetimini kutlayan ve başarı dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Adana'da insanların bütününü kucaklamak gerek. Kutuplaşmanın, kamplaşmanın zirve yaptığı bir dönemde insanları kaynaştırmak noktasında üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek istiyoruz. Adana'nın belediye başkanı olarak da Adana'da yaşayan herkesin, burada yaşamaktan dolayı şeref duymasını arzu ederim. Bunun için üzerimize düşeni yapmalı, insanları kucaklamalıyız. Onları sevdiğimizi hissettirmeliyiz. Uzlaşma mesajını, demokrasi kültürü çerçevesinde doğru anlamamız ve topluma da doğru yansıtmamız gerekiyor. İnsanlar birbirlerini severse, orada huzur iklimi her zaman hakim olur." dedi.

KADINIMIZIN TOPLUMDAKİ YERİ GÜÇLENMELİ

Gelişmiş ülkelerde toplumsal hayatta kadının önemli yer sahibi olduğunu vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Eğitimde, kültürde, siyasette, iş hayatında kadın yerini almıştır. Türkiye olarak biz de içinde bulunduğumuz coğrafyadaki ülkelerden, kadının yeri anlamında ilerideyiz ama bizim kadınımız için sağlamak istediğimiz noktaya henüz ulaşamadık. İki kız çocuğunun babası olarak bunu canı gönülden arzu ediyorum. Türkiye genelinde kadının hakları ve toplumdaki yeriyle ilgili gelinmesi gereken yere, Adana'da öncülük edebiliriz. Milli Mücadele'ye de öncülük eden il olarak Adana, bu konuda da öncülük yapabilir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Sözlü: Kadının toplumdaki yeri konusunda Adana,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER