Başkan Yaşar, bedensel engelli Sinem'e verdiği sözü tuttu


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, doğuştan bedensel engelli 16 yaşındaki Sinem Çağlayan'a verdiği sözü yerine getirdi. Akülü arabayı alarak Sinem'i evinde ziyaret eden Yaşar, "Sinem kızımızın rampadan kolay inip çıkabilmesi için artık hiçbir engel kalmadı." dedi.

Demetevler'de Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan engelli rampası ile özgürlüğe ilk adımını atan Sinem, akülü arabasına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Rampadan kendi gücüyle inebildiğini ancak çıkarken zorluk çektiğini ifade eden Sinem Çağlayan, Fethi Yaşar'dan akülü araba talep etmişti. Bunun üzerine genç kızın talebini geri çevirmeyen Belediye Başkanı Yaşar, genç kıza aldığı akülü araba ile Demetevler'in yolunu tuttu. Başkan Yaşar'ı karşısında gören Sinem büyük bir heyecanla yeni arabasına oturarak ilk turunu attı.

Toplumda yaşayan her bireyin engelli adayı olduğunu aktaran Yaşar, "Hepimiz birer engelli adayıyız. 1 saat sonra ne olacağımızı yüce Allah'tan başka kimse bilemez. Kızımızın hayatını kolaylaştırmak için böyle bir çalışma yaptık. Belediye olarak engellilere yönelik çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor" dedi.

Böbrekleri iflas ettiği için kızını artık taşıyamayan Baba Ali Çağlayan, "Bu yaşına kadar kızımı kucağımda evime indirip çıkarıyordum. Ancak diyaliz hastası olduktan sonra, doktorlar 2 kilodan fazla kaldırmamam gerektiğini söylediler. Durum böyle olunca mahalle muhtarımız ile birlikte belediyeye müracaat ettik. Sağ olsunlar gelip rampayı yaptılar. Bunun değeri parayla ölçülmez ancak dışarıda yaptırmaya kalksak ciddi bir para harcamamız gerekiyordu. Bizim durumumuz bunu yaptırmaya yetmezdi. Akülü araba ile mutluluğumuzu bir kez daha katladılar Duyarlı davranışı için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Yaşar, bedensel engelli Sinem'e verdiği sözü tuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER