Başkan Yılmaz, Yaşar Doğu anıtının açılışını yaptı


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz efsanevi güreşçi Yaşar Doğu'nun memleketi Kavak ilçesinde yaptırılan anıtının açılışını yaptı.

Başkan Yılmaz, herkesin bu açılış sırasında heyecanlı ve sevinçli olduğunu belirterek, "Belki burada bulunanların çoğu tanımamıştır Yaşar Doğu'yu. Ama bizlere söylenenlerden dolayı bir imaj oluşmuştur kafamızda. O girdiği 47 güreş müsabakasının 46'sını kazanmış ve Türk sporunu başarıdan başarıya sürüklemiş, Türk Sporu'nun bir abidevi şahsiyetidir. Ölümünün üzerinden 54 yıl geçmesine rağmen Türk güreşi denince ilk onun isminin akla gelmesi sadece spordaki başarısından değil, aynı zamanda insani ve beşeri ilişkilerinde de efendiliği ile nezaketi ile spora kattığı estetik ile değer kazanmış bir sporcudur. Belki de dünyanın çok az ülkesine böyle bir sporcu nasip olur. Onunla ne kadar gurur duysak azdır." diye konuştu.

YAŞAR DOĞU MÜZESİ NİSAN AYINDA AÇILIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan ve açılışı için hazırlıkları devam eden Yaşar Doğu'nun Emirli Mahallesi'ndeki müze evini nisan ayında açmayı planladıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, "Müzede yer alacak materyallerin toplanması ve açılışı sırasında organize edebileceğimiz etkinliklerin planlarını yapıyoruz. Bu anıtın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Yılmaz, Yaşar Doğu anıtının açılışını yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER