Başkent’te ‘Kopuk parmak operasyonu’

Taksi sürücüsü, kaza sonrası sürücüyü durdurmaya çalışırken parmağını kapı arasına kaptırdı.

Başkent’te ‘Kopuk parmak operasyonu’

Ankara’da bir taksi sürücüsü, kaza sonrası aracına çarpan sürücünün kaçmasını engellemeye çalışırken parmağını kapı arasına kaptırdı. Sürücü olay yerinden kaçarken parmak da araçla birlikte gitti. Hastaneye kaldırılan taksicinin parmağının tekrar yerine dikilmesi için zamana karşı yarış verildi. Kayıplara karışan sürücüyü bulmak için de polis ve taksiciler alarma geçti.

Filmlere konu olabilecek olay, akşam saatlerinde Çankaya Cevizlidere Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 100. Yıl Taksi’de çalışan 06 T 0035 plakalı aracın sürücüsü Orhan Baran, müşterisini bırakmak için gideceği noktaya doğru seyir halindeydi. Kırmızı ışıkta durduğu sırada arkadan kendisine 06 YGS 76 plakalı araç çarptı.

ARAÇ TELSİZİ İLE DURUMU MESLEKTAŞLARINA HABER VERDİ
Çarpma sonrası aracından inen Baran, sürücünün yanına gidip, tutanak için polis çağırmak gerektiğini söyledi. Baran, aracını yol kenarına almak için tekrar taksiye bindiği sırada arkadaki sürücü yeniden çarparak kaçmaya çalıştı. Hızlı bir refleksle aracından inen Baran, diğer aracın kapısına asıldı. Ancak parmaklarını kapı arasına kaptırınca hareket eden araçla birlikte sürüklenmeye başladı. Bir süre sürüklendikten sonra parmakları sıkıştığı yerden kurtuldu ancak işaret parmağının başı araçla birlikte kopup gitti. Kanlar içinde araç telsizine koşan Baran, hemen durumu meslektaşlarına haber verdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen taksiciler meslektaşlarını hemen Gazi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırdı. Görevli doktor, parmağın ucunun koptuğunu ve bir an önce bulunup yerine dikilmesi için hastaneye getirilmesi gerektiğini belirtti.

KOPAN PARMAĞIN İÇİNDE BULUNDUĞU ARACI BULMAK İÇİN POLİS ALARMA GEÇTİ
Zamana karşı başlayan yarışta durum polis ekiplerine bildirildi. Polis kopan parmağın içinde gittiği aracı bulmak için teyakkuza geçti. Aracın muhtemel gidebileceği bütün yollar ekipler tarafından kapatılırken bazı ekip otoları da seyir halinde aracı aramaya başladı. Yapılan çalışmalar sonucunda aracın gidebileceği alan daraltıldı ve kayıtlı adresine bakmaya gidildi. Kayıtlı olduğu yerde araç bulunmazken oraya yakın bir noktada bulunan 1110 Sokak’da aracı taksiciler bir apartmanın parkında park halinde buldu. Hemen olay yerine gelen ekiplerden kimisi el fenerleriyle aracın içinde kopan parmağı ararken, diğer ekipler de şahsın yakınlarına ulaşıp otomobilin kilitli kapısının açılması için anahtarı aradı. Anahtar bulunamayınca taşla aracın camı kırılmaya çalışıldı. Netice alınamayınca son çare olarak olay yerine çilingir çağrıldı. Levye yardımı ile zor da olsa bagaj kapısı açılınca bir taksici hemen içeri girerek kopan parmağı aramaya başladı. Bir süre sonra kopan parmak bulundu ve hastaneye yetiştirme seferberliği başladı. Vatandaşın sağlık durumuna ulaşması için çabalayan polis memurları kopan parmağı buzların arasına alıp hemen hastaneye doğru seyir haline geçti. Son sürat hastaneye gelinmesine rağmen doktorlar ameliyat için geç kalındığı belirtildi.

“KAPISINI TUTMAK İSTERKEN KAÇMASIN DİYE, KAPIYI KAPATTI VE PARMAĞIMI KOPARTTI”
Parmağını kaptıran taksi sürücüsü Orhan Baran duygularını şöyle ifade etti: “Ben ticari taksiciyim. Aracımla yolcumla birlikte seyir halindeydim. Cevizlidere Caddesi’nde ışıklarda sol tarafa ışığın yanmasını bekliyordum. Arkamdan bir araç bana vurdu. Ben de indim yolcumla beraber ne oluyor diye. Karşımdaki kişinin konuşmasından ve davranışlarından sarhoş olduğunu anladım ve 'ekip çağrılması gerektiğini’ izah ettim. O da 'arabamı kapatayım, ekibi bekleyelim’ dedi. Sonra arabasını geri aldı birazcık ve tekrar o hızla vurdu. Ben kaçmasın diye kapısını tutmak isterken o kapıyı kapattı ve parmağımı koparttı. 3 saat zarfında da aracında parmağım kopuk şekilde dolaştı ve şu an dikilemedi parmağım. Erken gelseydi parmak kurtulacaktı. Şahıs şu anda kayıp. Başka diyecek bir sözüm yok.”

Polis, aracını kayınvalidesinin otoparkına bırakıp kayıplara karışan şahsı yakalamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Başkent’te ‘Kopuk parmak operasyonu’ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER