Basketbolda engel tanımadılar


'3 Aralık Dünya Engelliler Günü' etkinliği kapsamında Maltepe Belediyesi ilginç bir müsabaka düzenledi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve ünlü isimlerden oluşan bir takım tekerlekli sandalyeye oturarak, Tekerlekli Sandalye Milli Basketbol takımına karşı oynadı. Büyük ilgi gören ve 'Sevgi Her Engeli Aşar' yazılı formalarla yapılan maçta dostluk kazandı.

Engellilerin sorunlarını anlamak ve onlarla dayanışma içerisinde bulunmak adına yapılan etkinlikte, Zeki Ada, Figen Eroğlu, Zeki Karateke, Murat Karateke ve Cemil Baban'dan oluşan Tekerlekli Sandalye Milli Basketbol Takımı ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, televizyoncu Murat Güloğlu ve 'Engelsiz' programının yapımcısı Ayhan Aktaş'ın da aralarında bulunduğu ünlüler karması, üzerlerinde 'Sevgi Her Engeli Aşar' yazılı formalarla, Maltepe Belediyesi Yalçın Kızılay Kapalı Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Basketbol maçını CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Maltepe Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar, engelli vatandaşlar, çocuklar ve çok sayıda gazeteci izledi. Kendisi de engelli olan Kenan Dolu'nun hava atışıyla başlayan basketbol maçında, kazanan dostluk ve sevgi oldu. Etkinlikte bütün katılımcılara, Maltepeli kadınlar tarafından hazırlanan vazo ve plaket takdim edildi.

Maç sonrası bir konuşma yapan Yakup Akkaya, "Engellilere destek verilirse neler olacağını birlikte gördük. Engelliler içinden çok önemli sanatçılar, bilim adamları ve sporcular çıkıyor." dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, "Yılda sadece 1 gün değil, her gün, her saat, her dakika engelli kardeşlerimizin toplumumuzun bir parçası olduğunu unutmadan, onların önündeki engel duvarlarını yıkmamız lazım. Maltepe Belediyesi ve çalışanları işte bunu yapıyor." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Basketbolda engel tanımadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER