Basketbolda Türkiye Kupası heyecanı Bursa'da başlıyor


FIAT sponsorluğunda Bursa'da gerçekleştirilen 31. Erkekler Türkiye Kupası, yarın TOFAŞ Spor Salonu'nda başlayacak.

Basketbol Ligi'nin 15 haftalık ilk devresi sonunda, ligde ilk 8'de yer alan Anadolu Efes, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Demir İnşaat Büyükçekmece, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka ve Trabzonspor Medical Park, Türkiye Kupası'nda karşı karşıya gelecek.

Maçlar öncesi, Tofaş Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, BSL Direktörü Samer Şenbayrak, FIAT İş Birimi Direktörü Altan Aytaç ve FIAT Türkiye Kupası'nda boy gösterecek takımların antrenör ve oyuncuları katıldı.

AYDAN: SPORSEVERLER ZOR MAÇLAR İZLEYECEKLER

Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, kupanın Bursa'da olmasından ayrı bir mutluluk duyduklarını söyledi. Aydan, "İnanıyorum ki Bursalı sporseverler iddialı ve zor maçlar izleyecekler. Kupa her türlü sonuca açık. Maçların çok renkli geçeceğini düşünüyorum. Katılan tüm takımlara başarılar diliyorum." dedi.

ŞAHİN: BASKETBOLUN KALBİ BURSA'DA ATACAK

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin ise Türkiye'nin basketboldaki kalbinin Bursa'da atacağını ifade etti.

Şahin, şunları dile getirdi: "İki yıldan beri hizmet veren spor salonumuz Türkiye'nin en büyük kupasına ev sahipliği yapıyor. 8 takımımıza başarılar diliyorum. Bu organizasyonda emeği olanlara teşekkür ediyorum. Basketbol federasyonumuzun bu desteği bize güç kattı. Efe Aydan bey bu organizasyonun Bursa'ya alınmasında etkili oldu. Federasyondan bize her türlü desteği sağlıyorlar. Türk basketbolu FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in çalışmalarıyla büyük ivme kazandı. Ben kendisine de teşekkür ediyorum. Türk basketbolunun dünyaya açılmasını sağlamıştır. FIAT Türkiye Kupası'nın hayırlı olmasını diliyorum."

EKİM: SÜRPRİZLERE AÇIK BİR TURNUVA

Turnuvaya katılan ekiplerin oyuncuları da değerlendirmelerde bulundu. Demir İnşaat Büyükçekmece forması giyen Nihat Emre Ekim, "Bizim için ilk senemizde burada bulunmak çok önemli. Bunu başarabilmek için çok çalıştık. Türkiye Kupası sürprizlere açık bir turnuva. Biz de bunlardan birini neden yaşamayalım? Herkese sakatlıksız bir sezon diliyorum." diye konuştu.

UĞURLU: KUPAYI MÜZEMİZE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu İbrahim Bek Uğurlu ise şu ifadeleri kullandı: "FIAT Türkiye Kupası en önemli hedeflerimizden bir tanesi. Türkiye liginin en iyi 8 takımı yer alacak. Adım adım maçlarımızı kazanıp kupayı müzemize götürmek istiyoruz."

BALBAY: HERKES BİRBİRİNİ YENECEK GÜÇTE

Geçen sene kupayı müzesine götüren Anadolu Efes Takım Kaptanı Doğuş Balbay da aynı başarıyı bu yıl da tekrar etmek istediklerini dile getirdi. Balbay, "Tüm takımlara başarılar dilemek istiyorum. Organizasyonun Bursa'da düzenlenecek olması çok güzel. Burada basketbol seyircisi var. Ligimizde çok kaliteli ekipler var. Herkes birbirini yenebilecek güçte. 4 gün içerisinde belki 3 maç oynayacağız. Umarım tüm takımlar hedefine ulaşmak için özveri gösterir. Maç maç bakacağız. 4 günde üst düzey maçlar oynamak çok zor. Herkesin hazır olması çok önemli." şeklinde konuştu.

GEÇİM: HEDEFİMİZ KUPAYI BANDIRMA'YA GÖTÜRMEK

Banvit forması giyen genç oyuncu Tolga Geçim ise "Hedefimiz bütün takımlar gibi sonuna kadar gidip kupayı Bandırma'ya götürmek. Tüm basketbol severleri maçlara bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Basketbolda Türkiye Kupası heyecanı Bursa'da başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER