Baskı gören polis, müdürünü şikayet etti, idari soruşturma kendisine açıldı


İzmir'in Çiğli ilçesindeki polis merkezinde bir komiser yardımcısının köpeği vurmasının ardından görevli bir polis memuru, İlçe Emniyet Müdürü tarafından darp edildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dayak yediği için müdürünü Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)'ne de şikayet eden polis memuru hakkında idari soruşturma açıldı.

Çiğli Polis Merkezi'nde üç yıldır polislerin beslediği "Kurt Efe" adlı köpeğin, karakolun bahçesinde Komiser Yardımcısı M.A. tarafından tabancayla vurulmasının ardından başlatılan çifte soruşturma devam ediyor. Karakolun bu olayla gündeme gelmesinin ardından bu defa da müdürden polis memuruna baskı ve darp, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla duyuruldu. Çiğli Polis Merkezi Amirliği'nde görevli 12 yıllık polis memuru S.E., damar tıkanıklığı sebebiyle geçen ocak ve şubat aylarında Samsun'daki özel bir hastanede ameliyat oldu. Raporu biten polis memuru, İzmir'e döndü ve görevine başladı. Göreve başladığı gün İlçe Emniyet Müdürü M.Y.'nin, raporun sahte olduğunu söyleyerek baskı yaptığı ve kendisine hakaret ettiği iddiasıyla BİMER'e şikayette bulundu.

ŞİKAYET ETTİ, KENDİSİNE SORUŞTURMA AÇILDI

Polis memuru S.E.'nin bu şikayetinin öğrenilmesinin ardından hakkında, sıralı amirlerini atlayarak BİMER'e başvurduğu gerekçesiyle soruşturma açıldı. Görevlendirilen bir emniyet müdürü tarafından ifadesi alınan S.E., müdürünün kendisine baskı yaptığını, tayinini evinden uzak bir noktaya çıkartmaya çalıştığını, mobbing uygulandığını ve bu sebeple psikolojisinin bozulduğunu, intiharın eşiğine geldiğini söyledi.

SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

3 Temmuz 2015'te bu kez savcılığa başvuran S.E., İlçe Emniyet Müdürü M.Y. tarafından dövüldüğünü öne sürerek şikayetçi oldu. İfadesinde, BİMER'e yaptığı şikayetin ardından verdiği ifadeyi müdürü M.Y.'nin öğrendiğini, bunun üzerine kendisini odasına çağırdığını, içeriye gireceği sırada koridora çıkıp vurmaya başladığını, orada bulunan başka bir görevlinin araya girip kendisini kurtardığını anlattı. Dövüldüğüne ilişkin olarak da Karşıyaka Devlet Hastanesi'nden darp raporu aldığını söyledi.

Bu arada birçok polis memuru, söz konusu Emniyet müdürüne sosyal paylaşım sitelerinde tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber Baskı gören polis, müdürünü şikayet etti, idari soruşturma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER