Baskılar yıldıramadı

Nefret operasyonları kapsamında baskın düzenlenen Türkiye'nin medarı iftiharı okullar, 2015 YGS-LYS başarı sıralamasında 11 bin okul arasından Türkiye'nin en başarılı okulları olmayı başardı. Ankara Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi Türkiye birincisi, Erzurum Özel Aziziye Fen Lisesi Türkiye ikincisi oldu.

Baskılar yıldıramadı

2015 yılında özel eğitim kurumlarına yönelik başlatılan, 8-9 kurumun aynı anda denetim ve baskın zulmü son dönemde el koymaya kadar vardı. On binlerce öğrenci, veli ve öğretmenin mağdur olmasına neden olan polis eşliğindeki baskınlar, okulları yıldıramadı. 2015 Türkiye başarı sıralamasında ilk 13 okuldan 11'i baskılara maruz kalan şampiyon okullar oldu.

İLK 100'E DAMGA VURDULAR

Özgür Düşünce'nin haberine göre, ÖSYM'nin Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sınav Sonuçları Kitabı yayımlandı. Yükseköğ-retime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Anadolu, fen, mes- lek, imam hatip, temel lise gibi 21 lise türünün başarısı incelendi. İlk 100 okulun büyük çoğunluğunu baskılara maruz kalan şampiyon okulların oluşturması dikkat çekti.

İLK 13 OKULDAN 11'İNE EL KONULDU

Türkiye sıralamasında ilk 13 okul arasında baskınlara maruz kalan, el konulan 11 okulun yer alması bu eğitim kurumlarına yönelik dene- timlerin ve baskınların Nefret operasyonu kapsamında yapıldığının adeta delili oldu. Şampiyonlar listesinde İstanbul Özel Başakşehir Fatih Fen Lisesi 4. sırada yer aldı. Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi 5., İstanbul Özel Kasımoğlu Çoşkun Fen Lisesi 7., Manisa Özel Şehzade Mehmet Lisesi 9. Ve Samsun Özel Feza Fen Lisesi 10 sırada yer aldı. İstanbul Özel Fatih Topkapı Fen Lisesi 11., Özel Yamanlar Fen lisesi 12. ve Özel Burç Vural Fen Lisesi 13. oldu.

TÜBİTAK BİRİNCİSİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en başarılı okullarından yüzlerce madalya ve başarı belgesine sahip Erzincan Özel Otlukbeli Eğitim Kurumlarına polis baskını yapıldı. TÜBİTAK birinciliği bulunan Erzincan Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları, üniversiteye giriş sınavlarında Doğu Anadolu Bölge 1.'si ve Türkiye 6.'ncısı çıkarmanın yanında 2016 yılı TEOG sınavında 120 soruda 109,69 net ortalamasıyla Erzincan'ın en yüksek net ortalamasına sahip okulu oldu.

AÇILIŞINI BAKANLAR YAPMIŞTI

2005 yılında okulun yeni binasının açılışını ise dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Ticaret ve Sanayi Bakanı Ali Coşkun yapmıştı.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Baskılar yıldıramadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER