Meydan Gazetesi o detayı ortaya çıkardı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 8 2015
Paylaş
X Post
Dün sabah saatlerinde terörle mücadele ekipleri, beş kamu kuruluşuyla birlikte 8 eğitim kurumuna şok baskın yaptı. Çocukları süt içerken yakaladı!

Zonguldak merkezde 1 kolej, 2 dershane, Ereğli ilçesinde 1 kolej, 1 dershane ve 1 kreş ile Çaycuma ilçesinde 1 kolej ve 1 dershaneye sabah eş zamanlı baskın yapıldı. Çok değil dört ay önce ise baskın yapılan aynı kreşe polisler tarafından iade-i ziyaret yapılmıştı.
Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, maliye, milli eğitim, tarım, itfaiye, SGK görevlileri eşliğinde yaptığı baskında okul ve dershanelerde arama yapıldı. Bilgisayar ve fatura kayıtları incelendi.
BASKININ GEREKÇESİ: TERÖRE MALİ KAYNAK
Zonguldak’taki kolejde yapılan aramalara eşlik eden Avukat Burhan Temel Çınar, operasyonun, müvekkillerine ait kurumların terör örgütüne mali kaynak aktardığı gerekçesiyle yapıldığını söyledi.
Çınar, “Bu kapsamda bilgisayarlar ve evraklar inceleniyor. Biz kendi açımızdan yasaya ve mevzuata uygun olmayan hiçbir şey hiçbir işlemimiz ve eylemimiz olmadığı için bu araştırmalardan rahatsız değiliz” dedi.
‘YIL OLMUŞ 2015, NEREDEYDİNİZ?’
Söz konusu kurumların düne kadar Türkiye çapında ve uluslararası alanda başarı elde etmiş kurumlar olduğuna işaret eden Çınar, “Fakat arama kararında şöyle bir tespit var: 1970’den itibaren Fethullahçı terör örgütünün oluştuğu söylenmiş. Yıl 2015 olmuş. Bu tarihe kadar neredeydiniz?” diye konuştu.
Avukat Çınar, aramaların tutanak haline getirilip bunun savcılık tarafından değerlendirileceğini söyledi.
YÜKSEK GÜVENLİKLİ!
Baskın sırasında kuş uçurtulmadı. Kreşte derste olan çocuklara yemek getiren velinin çantası didik didik arandı. Kayıt yaptırmaya gelenler ise içeri alınmadı. Operasyonun Ereğli ilçesi ayağında yaklaşık 150 polis görev aldı.
KAYIT İÇİN GELENLERİ, POLİS KARŞILADI
0-6 yaş grubu çocuklara yönelik eğitim verilen ve Galaksi Özel Eğitim Hizmetleri'ne bağlı Gonca
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.CHP Kahramanmaraş'a heyet gönderdi2.ABD'nin Rus Petrolüne Muafiyeti Bitti; Demokrat Senatörler Tepkili3.Kahramanmaraş'ta bilanço ağırlaşıyor! 8'i çocuk 9 can kaybı, 6'sı ağır 13 yaralı!4.Şok tespit: Emekliye bin lira ikramiye veremeyenlerin 3 ayda ödediği faizle herkese 10 bin lira verilebilirdi!5.İran'dan 'Kızıldeniz'i de kapatırız' tehditi geldi!
6.Trump'tan piyasalara can suyu olacak açıklama: ”Savaş bitmeye çok yakın”7.Türkiye Psikiyatri Derneği'nden 'gizli tehditlerin varlığı' uyarısı geldi!8.Avrupa Turnesi sürüyor: “Ümit Nağmeleri Mefkûre Yolcuları” Köln’de sahne aldı9.Gülistan Doku olayının tanığı: Öldürülürken arabadaydım10.Şanlıurfa'nın ardından bu defa Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER









