'Başörtüsü için soruşturma yoktu'


Bildiriye imza attığı için işine son verilen akademisyenlerden Yrd. Doç. Nil Mutluer, "2008'de 'Başörtüsüne özgürlük' için yayımlanan bildiriye imza attım ama soruşturma geçirmedim" dedi.

Nişantaşı Üniversitesi, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine imza atan 6 akademisyenin sözleşmelerini feshetti. Sözleşmesi feshedilen Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Nil Mutluer konuştu.

Özgür Düşünce'nin haberine göre, insan hakları aktivisti olarak geçmişte "başörtüsü yasağı"na karşı mücadele veren Mutluer, bugün kendisini hainlikle suçlayan AKP'lilerin de içerisinde olduğu bir dayanışma grubuyla, 2008'de üniversitelerdeki yasağa karşı çalışmalarda bulunmuş. 28 Şubat döneminde başörtüsüne özgürlük için yayımlanan bildiriye imza attığını belirten Mutluer, "Ama o dönemde bile hiçbir soruşturma geçirmedim" dedi.

ADALETSİZLİĞE KARŞIYIZ

Sözleşmeleri feshedilen diğer meslektaşlarıyla birlikte hukuki süreç başlattıklarını belirten Mutluer şunları söyledi:

"İşten atıldıktan sonra, farklı kesimlerden aldığım dayanışma mesajları beni güçlü hissettirdi. Uzun zamandır duymadığım sesleri duymak güzeldi. Adaletsizlikler karşısında duran biriyseniz, kimliksel özelliklerinizin önemi yok. Geçmişte başörtüsü yasağına karşı birlikte destek verdiğimiz ancak, bugün AKP çevrelerine yakın arkadaşlar da dayanışma mesajlarını iletti. Zor bir dönemden geçiyoruz. İnsanlar hayatlarını kaybederken iş kaybettiğine üzülemiyor insan. Dayanışma mesajları haklı bir yerde durduğumuzu gösteriyor. Bu anlamda güçlüyüz." CİHAN
<< Önceki Haber 'Başörtüsü için soruşturma yoktu' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER