Başsavcıdan olay açıklama!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Zaman Gazetesi'nin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.'ye kayyım atanması üzerine gazete binası önünde meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Başsavcıdan olay açıklama!

Orantılı güç kullanılmış

Başsavcı Salihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada; 

"Kayyumların karar tebligatını alıp, görevi devralmak üzere Feza Gazetecilik A.Ş. binasına gittiklerinde, gazete önünde yaşlı kişilerin ve özellikle tesettürlü bayanların şirket yönetimi tarafından bina önünde toplanmalarının sağlanıp, bina girişindeki kapıların zincirlenerek kayyumların içeri girmesini engelledikleri, bu nedenle kolluk görevlileri tarafından Polis Vazife ve Selahiyat Kanunu'ndaki yetkiler kullanılarak kayyumların görevlerini devralmalarının sağlandığı, yine ertesi gün aynı mahalde toplanan kalabalığın dağılması için kolluk görevlilerince defaatle yapılan uyarıya uyulmaması üzerine, kalabalığın su sıkılarak ve orantılı bir güç kullanılmak suretiyle dağıtıldığı, bu esnada kaçan bazı şahısların düşme neticesinde hafif yaralanmalar olduğu, kolluk görevlilerinin orantısız bir güç kullanarak cebir uyguladıklarına dair bir delilin ve yakınmanın bu aşamada mevcut olmadığı kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi. DHA


Ertesi gün de kayyım atanmasına tepki göstermek ve gazetesine destek olmak için toplanan Zaman okurlarına uygulanan şiddet Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Biber gazlı ve TOMA’lı müdahalede kadınlar ve çocuklar etkilenmiş, yerde kanlar içinde kalan kadınlardan bazıları hastaneye kaldırılmıştı.
<< Önceki Haber Başsavcıdan olay açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER