Batı Akdeniz'den 11 firma ilk bin ihracatçı arasında yer aldı


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yapılan 2014 yılında en fazla ihracat yapan ilk bin firma araştırmasında listeye Batı Akdeniz'den 11 firma girdi. Batı Akdeniz firmaları ilk bin listenin 135 ile 905. sıraları arasında yer aldı. Listede madencilik sektöründen 3, ağaç mamulleri ve orman ürünleri ile yaş sebze meyve sektörlerinden 2, değişik sektörlerden ise birer firma yer buldu.

İlk bin arasına giren Batı Akdeniz firmaları şunlar oldu: "Kipaş Pazarlama ve Ticaret AŞ (135.), Sembol Uluslararası Yatırım ve Peyzaj İnş. Turizm San. ve Tic. AŞ. (174.), ETİ Alüminyum AŞ. (230), Busra Tarım Gıda Ür. Akaryakıt İnş. Tür. ve Plas. San. ve Tic. Ltd. Şti. (301), Adopen Plastik ve İnş. San. AŞ. (317), Dünya Taş İthalat İhracat Madencilik Tic. AŞ. (355), Tek Asya Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şti. (362), Demir Mad. Çim. Haz. Bet. İnş. Nak. San. Tic. AŞ. (560), ETİ Elektrometalurji AŞ. (597), Metamar Mermer Granit Madencilik San. ve Tic. AŞ (905)"

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Türkiye'nin 2014 yılında en fazla ihracat yapan ilk bin firması arasında Batı Akdeniz'den 11 firmanın yer aldığını açıkladı. BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, ülke genelindeki 61 bin ihracatçı firma arasından ilk bine giren 11 bölge firmasının önemli bir başarı elde ettiğini söyledi. Firmaları elde ettikleri başarılardan dolayı kutlayan Satıcı, başarılarının artarak devam etmesini diledi. Bölge ihracatını geliştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, "İhracat artışımıza bağlı olarak, önümüzdeki yıllarda listeye giren firma sayısı da artacaktır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Batı Akdeniz'den 11 firma ilk bin ihracatçı arasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER