Batık TRT dizilerini reklam alamasa da yayınlayacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 30 2018
Sayıştay raporuna göre milyonlarca lira zarar eden TRT, bu yıl reklam alamadığı için 2019'un ilk üç haftasında özel kanalların dizi yayınlamama kararına uymuyor.
Sayıştay raporuna göre, 2016 yılında milyonlarca lira zarar eden TRT, özel kanalların bu yıl reklam alamadığı için 2019'un ilk üç haftasında dizi yayınlamama kararına uymuyor. TRT reklam piyasasının haline rağmen dizilerini yayınlayacak.
Türkiye’de her sektör zorda olduğu gibi kültür endüstrisi de sıkıntılı bir dönemden geçiyor.
Bazı gazeteler kağıt masrafları yüzünden kapanırken kitap yayıncıları euro ile aldıkları kağıtlar yüzünden sıkıntı çekiyorlar. Televizyon sektörü de ekonomik krizden etkilendi.
Bu yıl reklam verenler istenen harcamayı yapmayacağı için diziler ocak ayının ilk üç haftasında yayında olmayacak.
Buradaki tek istisna kurum ise TRT. Devlet kanalı yılın ilk üç haftasında da dizilerini yayınlamaya devam edecek.
Vatandaşın tek ucuz eğlencesi televizyon izlemek olsa da sürekli zarar eden TRT’nin daha az bir reklam geliri ile dizi yayınlayacak olması dikkat çekti.
2017 yılının ocak ayında yayımlanan Sayıştay’ın 2016 TRT raporuna göre 2015 yılında TRT’nin 146 milyon 972 bin TL zarar ettiği ortaya çıkmıştı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın ‘ticari sır’ diye açıklamaktan kaçındığı TRT’nin dış programlar için yaptığı astronomik harcamalar Sayıştay raporlarında yer aldı. Kurum dışından alınan program ve haberler için geçen yıl 882 milyon 135 bin lira öderken, kiralanan program giderleri yüzde 152,9 arttı.
Kurumun hizmet alımları önceki dönemine göre yüzde 9,5 oranında artarak 1 milyar 47 milyon 373 bin lira olarak gerçekleşti. Hizmet alımlarının yüzde 84.2’sini yurtiçi ve yurtdışından alınan haber, program ve yapım giderleri oluşturdu. 2017 yılında kurum dışında yaptırılan programlara yüzde 6.2’lik artışla 383 milyon 510 bin TL ödenirken haber
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!
6.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var7.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!8.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Bu kez İzmit'e İHA düştü.

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında kara...


