Batman Gönüllüler Derneği'nden muhtaçlara kurs ve eğitim


Batman Gönüllüler Derneği, ilde 20 bine yakın kişiye ulaşarak çeşitli projeler kapsamında kurs ve eğitim verdi. Aktif olarak çalışmalar yürüten Gönüllüler Derneği, özellikle kadınlara yönelik başarılı projeler hayata geçiriyor. Dernekte görev alan gönüllüler yaptıkları çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını dile getiriyor. Bugüne kadar çok sayıda proje hazırlayan dernek, bu projeleri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü desteği ile hayata geçirdi.

Dernek tarafından hayata geçirilen projelerle meslek sahibi olan yüzlerce ev kadını, bu sayede ev ekonomisine de katkıda bulunuyor. Hazırlanan 6 aylık kurslarla çeşitli alanlarda eğitim gören kadınlar, aldıkları eğitimle iş yapıp para kazanıyor. Kursta yer almak isteyen kadınlar derneğe başvuruda bulunarak projeden faydalanıyor. Kadınlar hem eğitim alıyor hem 6 ay boyunca günlük harçlık alıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığıyla açılan meslek edindirme kurslarıyla sosyal risk grubundaki Batmanlı kadınlar meslek ediniyor.

KADINLARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Batman Gönüllüleri Derneği'nin yürüttüğü 'Kadına Şiddette Erkeklerin Bilinçlendirilmesi ve Kadının Sosyal Hayata Kazandırılması' projesi kapsamında birçok kadın bilgilendiriliyor. Psikologlar ve uzaman kişilerin eşliğinde kadınlara eğitim veriliyor. Kadınlar, alınan eğitim ve verilen bilgilerden dolayı yapılan çalışmalardan mutlu olduklarını dile getiriyor.

GENÇ KIZLAR ÇEYİZLERİNİ DAHA KOLAY HAZIRLIYOR

Dernek Başkanlığı ayrıca, genç kızlara yönelik çeşitli projelerle hem mesleki alanda hem ekonomik alanda fayda sağlıyor. El sanatları kursları sayesinde genç kızlar hem meslek öğreniyor hem para kazanıyor. Kızlar, kazandıkları para ile kendi çeyizlerini hazırlayarak ailelerine yük olmuyor. Kurslar sayesinde meslek edinen kızlar, kurslar bitince de öğrendikleri mesleklerini evde icra ederek para kazanıyor.

MUHTAÇLARA YARDIM

Gönüllüler Derneği faaliyetleri kapsamında muhtaç ailelere de imkânlar doğrultusunda destek olmaya çalışılıyor. Son olarak 150 öğrenciye dernek tarafından kırtasiye yardımı yapıldığı belirtildi. Birçok aileye gıda yardımının yapıldığı da çalışmalar arasında yer aldı. Bu tür çalışmaların imkanlar doğrultusunda devam edeceği kaydedildi.

ENGELLİ VE YAŞLILARA YÖNELİK PROJELER

Ayrıca, engelli kişilerin topluma kazandırılması amaçlanarak hazırlanan proje ilgili kurumlara sunulmuş. Proje sayesinde engelli kişilere yönelik çeşitli eğitim ve kurslar verilecek. Bu çalışma ile engelli kişilerin ailelerinin yükünün hafiflemesi amaçlanıyor. Hasta ve yalılara yönelik hazırlanan proje ilgili kurumlara sunuldu. Bu projeler kapsamında kursiyerlere hem eğitim veriliyor hem para kazanmaları sağlanıyor. Muhasebe alanında açılan kursun 25 öğrenci ile devam ettiği ve bu kursun 6 ay süreceği aktarıldı.

Dernek Başkanı Şükran Doğu, birçok alanda farklı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, yapılan çalışmalar sayesinde birçok kişinin meslek sahibi olduğunu vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Batman Gönüllüler Derneği'nden muhtaçlara kurs ve eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER