Batman OSB'de çalışanlar işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya


Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapan iş adamları yaşadıkları sorunları rapor haline getirip Başbakan Ahmet Davutoğlun'a gönderdi. Yatırımcılar ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getirerek, çözüm bulunamazsa 2 bin 600 çalışanın işsiz kalacağını bildirdi.

Bölgede yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasaklarının yatırımlarını ve işlerini olumsuz etkilediğini belirten iş adamları, olayların son bulmaması halinde fabrikalarını kapatmak zorunda kalacaklarını dile getirdi. İş yerlerine sigorta yaptıramadıklarını, çeklerini tahsil edemediklerini ve bunun gibi bir çok sorun yaşadıklarını belirten iş adamları, ürettiklerini ihraç edemediklerini söyledi.

Yaşadıkları sorunları rapor haline getiren 45 iş adamı, rapora imza atarak Başbakan Davutoğlu'na gönderdi. İş adamı Nihat İpekyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde tüm sanayicilerle bir araya gelerek bölgede yaşanan sorunları rapor haline getirip Başbakan'a vermek üzere hazırladıklarını kaydetti.

"EĞER ÇÖZÜM BULUNAMAZSA 2 BİN 600 ÇALIŞAN İŞSİZ KALACAK"

Organize Sanayi Bölgesi'nde ciddi sıkıntılar olduğunu vurgulayan İpekyüz, "Burada 2 bin 600 çalışan var, eğer bir çözüm bulunamazsa bu insanlar işsiz kalacak. Bu da bölgede önemli bir sorun haline gelecek. Biz şu an ihracat yapamıyoruz. Depolarımız dolu ürün, gönderemiyoruz. Habur sınır kapası açıldı ancak hala yeterli seviyede değil. Araç bulamıyoruz. İş yerlerimize sigorta yapamıyoruz. Bankalar kredi vermiyor. Bunun gibi birçok sorun ile karşı karşıyayız. Bölgedeki sanayilerin desteklenmesi gerekiyor. Çünkü biz yeni bir sanayiyiz. Bu yatırımlar çözüm süreci ile beraber arttı. Bu sanayilerin çoğu yeni yeni üretime geçti. Bunlar desteklenmese daha başlamadan yaptıkları hamle son bulacak." dedi.

"SORUNLAR HEPİMİZİN BİLDİĞİ OLAYLARDAN KAYNAKLANIYOR"

Yaşanan sorunların, bölgede yaşanan olaylardan kaynaklandığını belirten İpekyüz, şunları kaydetti: "Bu bölgedeki sanayicilerin desteklenmesi gerekiyor. Bütün bu sorunlar, hepimizin bildiği olaylardan ve durumdan kaynaklanıyor. Şu an insanların bu bölgeye bakışları değişti. Biz mal alırken ve satarken sıkıntı yaşıyoruz. Bundan dolayı bu sorunlar yaşanıyor. Çözüm sürecinde bölgeye huzur gelmişti. İnsanlar yatırım yapmaya başlamıştı. İnsanlar ileriye yönelik yatırımlar yapmaya başlamıştı. Bir çok yabancı, bölgede yatırım yapmak istiyordu. Ama şu an gelemiyorlar. İş yerlerine sigorta yapamıyorlar. Mevcut yatırımcılar da ya gidecek ya da iş yerlerini kapatacak. Tüm iş adamları bu sorunları yaşıyor. Yatırımlar bölgeseldir. Daha çok Irak ve yakın illere mal satan fabrikalar mevcut. Yakın illerin çoğunda sokağa çıkma yasakları var."

Sokağa çıkma yasaklarının işlerini olumsuz etkilediğini dile getiren İpekyüz, "Bankalar kapalı olduğu için biz çeklerimizi tahsil edemiyoruz. Yani sanayici şu an çok zor durumda. Başbakan'a verilmek üzere hazırladığımız rapora 45 sanayici imza attık. Zaten geri kalan fabrikalar da kapalı. 86 yatırımcı olmasına rağmen açık fabrika sayısı 10-15'i geçmez. Çünkü üretim var ama ihracat yok. Depolarımız dolu. Biz de bir süre üretim yapacağız ve daha sonra bekleyeceğiz. Ürünleri satmadığımızda yatırım yapmanın bir anlamı olmaz. " diye ifade etti.


CİHAN
<< Önceki Haber Batman OSB'de çalışanlar işsiz kalma tehlikesiyle karşı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER