Bayanlar Filede 'Süper Kupa' sahibini Ankara'da buluyor


Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından düzenlenen kupada, geçen sezonun lig şampiyonu Fenerbahçe Grundig ile Türkiye Kupası finalisti VakıfBank karşı karşıya gelecek. TVF Başkent Salonu'ndaki maç, saat 17.30'da başlayacak.

Şampiyonlar Kupası'nda bir önceki sezonun lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu karşılaşıyor. Ancak Fenerbahçe Grundig, geçen sezon her iki organizasyonda da kupayı kaldırdığı için statü gereği, geçen yıl kupa finalindeki rakibi VakıfBank ile Süper Kupa finalinde tekrar karşı karşıya gelecek.

İlk olarak 2009'da oynanan ve geçen yıla kadar "Süper Kupa" adı altında düzenlenen organizasyonda, VakıfBank, Fenerbahçe Grundig ile Eczacıbaşı VitrA'nın ikişer şampiyonluğu bulunuyor.

Şampiyonlar Kupası Bayanlar Finali öncesi basın toplantısı Ankara Başkent Voleybol Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili M.Akif Üstündağ, Fenerbahçe Grundig takım kaptanı Eda Erdem Dündar ve Fenerbahçe Grundig antrenörü Marcelo Abbondanza ile diğer finalist VakıfBank'ın takım kaptanı Gözde Kırdar ve VakıfBank antrenörü Giovanni Guidetti katıldılar.

TVF Başkan Vekili M.Akif Üstündağ maçla ilgili yaptığı açıklama öncesinde geçtiğimiz cumartesi günü Ankara'da yaşanan terör olayı ve 97 vatandaşımızın vefatı ile ilgili üzüntüsünü dile getirdi. Üstündağ konuşmasını, "Acımız çok büyük ve tarifsiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Hepsine sabırlar diliyoruz. Yaralıların en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Son olsun ve bir daha bu acıları yaşamayalım." diyerek sürdürdü.

A Bayan Voleybol Milli Takımı'nın Avrupa dördüncüsü olmasına değinen Üstündağ, "Ligimizin takımlarından VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti de Hollanda ile ikinciliği elde etti. Kendisini de tekrar kutluyorum. Bu vesileyle, hafta içi bir internet sitesindeki yazısında milli oyuncularımıza dil uzatan hadsizlere de değinmek istiyorum. Bu takım, bu sporcular bizim gurur kaynağımız. Hepsi gözbebeğimiz. Onlara sahip çıkmak yerine ağır hakaretlerde bulunan kişileri kınıyoruz. Bu takımı ve oyuncularımızı kimsenin kişisel hırs ve nefretine kurban etmeyeceğiz." dedi.

Başkan Vekili Üstündağ, kupa finalinde her iki takıma da başarılar dilerken, Bayanlar Şampiyonlar Kupası Finali'nde her türlü güvenlik önleminin alındığını, Ankara seyircisinin maça gönül rahatlığıyla gelebileceğini de sözlerine ekledi.

GİOVANNİ GUİDETTİ: ÇOK ÇEKİŞMELİ BİR MAÇ OLACAĞINA EMİNİM

VakıfBank'ın İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti ise yaptığı açıklamada, kupa finalinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Rakibimizin durumunu henüz bilmiyoruz ama çok çekişmeli bir maç olacağına eminim." dedi.

VakıfBank Takım Kaptanı Gözde Kırdar ise Ankara'da yaşanan terör saldırısına dikkat çekerken, "Ülkemize en kısa zamanda barış diliyorum, buna çok ihtiyacımız var." diyerek konuşmasına, şöyle devam etti:

"Bizi savundukları için TVF ve Akif beye teşekkür ediyorum. Biz o Türk bayrağını sırtımıza geçirmek için senelerimizi veriyoruz. Bu kadar kolay ağza alınacak insanlar değiliz. Kimse o sahaya yenilmek ya da 4. olmak için çıkmadı. Milli Takımı ve oyuncuları eleştirirken kullanılan kelimelere dikkat etmek zorunda herkes."

Kupa finalinin, sezon için iyi bir başlangıç olacağını da kaydeden Gözde, "Sezona kupayla başlamak istiyoruz. Umarım sakatlıksız güzel bir sezon olur." ifadelerini kullandı.

ABBONDANZA: SEZONA GALİBİYETLE BAŞLAMAK İSTİYORUZ

Fenerbahçe Grundig Antrenörü Marcello Abbondanza da sezon öncesi oldukça önemli bir maç oynayacaklarını vurgulayarak, "Zorlu bir maç olacak. Sezona galibiyetle başlamak istiyoruz." dedi.

Fenerbahçe Grundig Takım Kaptanı Eda Erdem Dündar da Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun çok üzücü olduğunu belirterek, bu kötü günlerin geride kalacağına inandığını söyledi. Dündar, kupa finaliyle ilgili şunları söyledi:

"Geçen haftalarda Milli Takım'da aynı forma için ter döktüğüm arkadaşlarımla şimdi rakip olacağız. Sezon başladı. İki ekip de çok iyi. Seyirciler için de keyifli bir maç olacağına inanıyorum."

Fenerbahçe Grundig ile VakıfBank arasındaki Bayanlar Şampiyonlar Kupası Finali, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda yarın saat 17.30'da başlayacak. Maç NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Bayanlar Filede 'Süper Kupa' sahibini Ankara'da buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER