Bayburt'ta gerginlik!

BAYBURT Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu yetenek sınavları için kente gelen ve kaldıkları yurtta terör örgütü PKK propagandası yaptığı öne sürülen bir grup genç ile çevredekiler arasında gerginlik, güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi ile bastırılırken olaylar sırasında bir minibüs ateşe verildi.

Bayburt'ta gerginlik!


Olay, dün gece geç saatlerde Gençosman Mahallesi’nde meydana geldi. Doğu ve Güneydoğu'dan geldikleri ve mahalledeki öğrenci yurdunda kaldıkları belirtilen öğrenciler, iddialara göre PKK propagandası yaparak çevreye PKK'yı simgeleyen bezler astı. Bu grup ile yurtta kalan diğer öğrenciler arasında başlayan gerginlik giderek büyüdü, gelişmeyi duyarak yurt binası dışında toplanan bir grup da PKK sempatizanı olduğu öne sürülen gruba tepki gösterdi. Grubu kente getirdiği öne sürülen yakında park edilen bir aracın ateşe verilmesi üzerine güvenlik kuvvetleri gruba biber gazı ile müdahale etti. Yanan araç da itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Gelen Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya herkese sükunet çağrısında bulundu.
<< Önceki Haber Bayburt'ta gerginlik! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER