Baydemir: Camiden seccade çalmalarını engelleyeceğiz

Baydemir: Camiden seccade çalmalarını engelleyeceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir, "HDP büyüyor, HDP gelişiyor, zalimlerin iktidarı sarsılıyor. Zalimlerin rant kapısı kapanıyor. Çünkü HDP, zalimlerin camiden seccade çalmalarının önündeki en büyük engel olacak." dedi.

HDP Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir, kent merkezinde bulunan Arap Meydanı ve Mance Mahallesi esnafını ziyaret ederek destek istedi. Baydemir ardından Eyyübiye Topdağı Mahallesi'nde düzenlenen kitlesel halk toplantısına katıldı. Baydemir'e, HDP Eyyübiye İlçe Eş Başkanı Hasan Dürbin eşlik etti.

Osman Baydemir ziyarette yaptığı konuşmada HDP'yi nefes alma borusu olarak tanımladı. HDP'nin büyüdükçe zalimlerin korkulu rüyası haline geldiğini dile getiren Baydemir, "HDP büyüyor, HDP gelişiyor, zalimlerin iktidarı sarsılıyor. Zalimlerin rant kapısı kapanıyor. Zalimlerin camiden seccade çalmalarının önündeki en büyük engel olacak çünkü HDP. Beytülmaldan çalmalarına izin vermeyecek HDP." diye konuştu.

Ağrı'da provakasyon yapıldığını öne süren Baydemir, Ağrı olayı ile AK Parti'nin maskesinin düştüğünü ifade etti. Saldırılara Hz. Eyüp'ün sabrı ile direneceklerinin altını çizen Baydemir, "Dün, bugün ve önceki gün provokasyonlarını neredeyse kesintisiz her gün sürdürdüler. Mutlaka Türkiye'nin bir yerleşim biriminde bir seçim büromuza, çalışma yürüten arkadaşlarımıza provokatif saldırılarda bulundular. En Mersin ve Adana'da bombalı saldırı gerçekleştirdiler. Ne olursa olsun bizler AKP'nin karanlık güçlerin oyununa asla gelmeyeceğiz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bizim dilimiz barışın dili olacak. Duruşumuz barışın, özgürlüğün, birlikte yaşamın duruşu olacak. Bir yandan Hz. İbrahim'in mücadele ruhuyla, diğer yandan da Hz. Eyyübün sabrıyla, yani Urfa'nın hamuru ile hareket edeceğiz." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin kirli hesaplarla HDP'yi baraj altında bırakmayı amaçladığını ileri süren Baydemir, sandık sonucunu alana kadar sabredeceklerini ifade etti. HDP'nin barajın altında kalması durumunda Erdoğan'ın barış sürecini sonlandıracağını kaydeden Baydemir şöyle devam etti: "Eğer HDP barajın altında kalırsa, barış masasına ilk tekmeyi vuran Erdoğan'ın kendisi olacaktır. Barışı bozmasına, müzakereyi bozmasına izin vermemek için, bir kez daha bu coğrafyada ret ve inkar politikasının hayat bulması için, sizin siyasi temsiliyetinizin parlamentoda yerini alması lazım." CİHAN
<< Önceki Haber Baydemir: Camiden seccade çalmalarını engelleyeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER