Bayram mesajlarında 'birliktelik' vurgusu


Adana'da kamu kurumu temsilcileri, Kurban Bayram mesajlarında yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, birlik beraberlik vurgusunda bulundu.

Vali Mustafa Büyük, bayramların barış, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren çok önemli ve özel günler olduğunu hatırlattı. Büyük, mesajında "Ülke ve millet olarak içinden geçtiğimiz zor süreçte idrak ettiğimiz Kurban Bayramı vesilesi ile vurgulamak istiyorum ki bu cennet vatanda barış ve huzur ortamında kardeşçe yaşamamızı bozmaya yönelik girişimler, beyhude bir çabadan öteye geçemeyecektir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin kararlılıkla uygulandığı ülkemiz, her bireyiyle 'millet' olma şuurunu sonsuza dek muhafaza edecektir. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı'nın toplumsal dayanışmamızı ve kardeşlik duygularımızı pekiştireceğine olan inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

'MİLLETÇE BİR MATEMİ YAŞAYARAK BAYRAMI İDRAK EDECEĞİZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan teröre değindi ve hainlerin emellerine ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti. Sözlü, millete hizmet ederek, vatanın değerini artırmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Milletçe zor zamanlardan geçildiğine işaret eden Sözlü, "Aziz milletimizin birliğine saplanmış bir hançer olan hain PKK terör örgütü ne yazık ki iki aydır ülkemizi kana buladı. Memleket evlatları, ana kuzuları şehit ediliyor. Milletçe bir matemi yaşayarak bayramı idrak edeceğiz. Bedeli ödenmiş bir vatan için yeniden bedel ödememiz söz konusu değil. Ama binlerce yıldan beri üzerinde yaşadığımız, ecdadımızın bize armağanı olan bu vatan coğrafyası, ilelebet Müslüman Türk milletinin olacaktır. Anadolu'da hiçbir kavim, topluluk, millet bizim gibi bin yıldan fazla varlığını sürdürmemiştir. Biz bu coğrafyada binlerce yıldan daha fazla olmaya Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Dünya, insanlık var oldukça, Türk milleti de Anadolu'da olacaktır. Terör örgütü PKK, Türkiye'de son yıllarda gösterilen yönetim zafiyetinden dolayı silahlanmış, teçhizatlanmış olabilir; ama söz konusu zayıf dönem dahi, onların emellerine ulaşmasına asla imkan tanımayacaktır. Hainler bu milletten hak ettiği cevabı alacaktır. Kurban Bayramı ve yaptığımız dualar milletimizin birliğine, beraberliğine, İslam Alemi'nin birliğine beraberliğine, aradığı huzuru bulmasına vesile olsun." dedi.

ULUDAĞ: TOPLUMDA MİLLET OLMA BİLİNCİNİN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA GÜNLERDİR

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, mesajında millet olma bilincinin güçlendiği, kardeşlik ve dayanışmanın zirveye çıktığı bir kurban bayramına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Uludağ, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı, sergilendiği, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği ve güçlendiği müstesna günlerdir. İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından da çok büyük bir öneme ve değere sahiptir. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin ve Türk İslam âleminin bayramını en içten duygularla kutluyorum."

KARALAR: BAYRAM; SEVGİ, SAYGI, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİMİZİ ARTIRSIN

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, mesajda, bir süredir yoğunlaşan terör saldırıları nedeniyle Türkiye'de son derece olumsuz bir atmosferin hâkim olduğunu hatırlattı. Karalar, şunları söyledi: "Umut ediyorum ki bayram hemen her gün yaşadığımız terör saldırılarının tamamen bitmesi için de bir vesile olsun. Türkiye'nin 30 yıldır mücadele ettiği bu kanlı terörün bir an evvel sona ermesi toplumumuzun ortak temennisidir."

ÇELİKCAN: İNSANLAR ARASINDA SEVGİ VE KARDEŞLİK HİSLERİ GELİŞİR

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan bayramın ülkeye, İslam âlemi ve dünyaya huzur getirmesini temenni etti. "Bayramda küskünlükler sona ermeli birlik ve beraberlik en üst seviyeye çıkmalıdır." diyen Çelikcan, açıklamana şöyle devam etti: "Ecdadımız, bayramların coşkusunu, kutsal bir emanet misali, kuşaktan kuşağa bizlere kadar ulaştırmışlardır. Kurban ibadeti, fakirlerin gıda ihtiyacını temin ederken, zengin fakir kaynaşması gibi sosyal dayanışmayı da sağlar. Müminler bir taraftan Allah'a kulluk vazifelerini yerine getirirken, diğer yandan insanlara karşı mesuliyetini ifa etmiş olur. Böylece insanlar arasında sevgi ve kardeşlik hisleri gelişir. Kin ve düşmanlık gibi fertleri birbirinden soğutucu duygular kendiliğinden eriyip gider. Başta İslam alemi olmak üzere tüm insanların Mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Bayram mesajlarında 'birliktelik' vurgusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER