Bazı kamu görevleri için KPSS şartı kalktı

Kamu görevine ilk defa atanacaklar için uygulanan yönetmelikte değişiklik yapıldı. Dışişleri Bakanlığı aday meslek grubu memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları için KPSS şartı kaldırıldı.

Bazı kamu görevleri için KPSS şartı kalktı

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin “İstisnalar” başlıklı 3. maddesine ‘kaymakam adayları’ ibaresinden sonra gelmek üzere “Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları” ibaresi eklendi. Yapılan değişiklik ile Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları için KPSS şartı artık aranmayacak.

KPSS şartı aranmayan bazı kurumlar ise şöyle: “Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları, kaymakam adayları, Devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile istisna tutulanlar.”
<< Önceki Haber Bazı kamu görevleri için KPSS şartı kalktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER