BBC’de Trump depremi: Önce istifa sonra özür geldi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 11 2025
Paylaş
X Post
BBC, ABD Başkanı Donald Trump’ın konuşmasının düzenlenmesiyle ilgili yaşanan bir “yanlış değerlendirme” nedeniyle Pazartesi günü özür diledi. Bu olay, İngiltere kamu yayıncısında üst düzey istifalara yol açmıştı.
BBC Genel Müdürü Tim Davie ile Haber Müdürü Deborah Turness, Donald Trump hakkında yayınlanan bir belgeselde yapılan “yanıltıcı kurgu” nedeniyle istifa etti. Kurum, “Panorama: Trump – A Second Chance?” adlı programda, Trump’ın 6 Ocak 2021’deki konuşmasının “yanlış biçimde kesilip birleştirildiği” suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.
Belgeselde Trump’ın, “Kongre binasına yürüyeceğiz ve orada olacağım. Sert şekilde savaşacağız” sözleri, sanki destekçilerini saldırıya çağırmış gibi gösterilmişti. Ancak orijinal konuşmada bu iki ifade arasında 50 dakikalık fark bulunuyordu. BBC’nin bağımsız etik danışmanı Michael Prescott’ın sızan notuna göre bu kurgu, seyircide “BBC’ye neden güveneyim?” sorusunu doğurabilecek “ağır bir çarpıtmaydı.”
Bu gelişmelerin ardından dünyaca ünlü televizyon kanalından bir de özür geldi. BBC Yönetim Kurulu Başkanı Samir Shah, parlamentodaki denetim komitesine gönderdiği mektupta “Konuşmanın düzenlenme biçiminin, doğrudan şiddet eylemine çağrı yapıldığı izlenimini verdiğini kabul ediyoruz. BBC, bu yanlış değerlendirme için özür dilemek ister” dedi.
BBC Genel Müdürü ve haber dairesi başkanı, Pazar günü istifa etti. Bu gelişme, kurumun eski bir danışmanının, Trump’ın konuşmasının 2021’de ABD Kongresi’ne yapılan saldırıyı doğrudan kışkırttığı izlenimini verecek şekilde düzenlenmesine ilişkin tarafsızlık endişelerini gündeme getirmesinin ardından yaşandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Filipinler’de İyilik Köprüsü: 1.600 Kişiye İftar Sofrası2.İran mach 13 hızındaki süper füzelerini kullandı3.İncirlik yayınına soruşturma: Gözaltına alınan 4 kişi adli kontrolle serbest4.İran füzeleri Netanyahu’nun ofisini hedef aldı iddiası: Yakın ekibinden bir kişi hayatını kaybetti5.Tanju Özcan hakkında tutuklama talebi
6.Rusya: Trump politikasını sürdürürse 3. Dünya Savaşı başlayacak7.Donald Trump’tan İran’a sert mesaj: “Büyük dalga henüz gelmedi”8.Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yardımcısı tutuklandı!9.Savaşın Türkiye’ye ilk yansıması: Akaryakıtta rekor artış bekleniyor10.Amazon'da büyük kriz: İran teknoloji devini vurdu, dünya geneli problem yaşanıyor

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












