BBP'den, Rusya büyükelçiliği önünde gösteri: AK kefenliler nerede?


Büyük Birlik Partisi (BBP), Bayırbucak Türkmenleri'nin bombalanmasına tepki için Rusya Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösteride çelengi kaç kişinin bırakacağı konusunda sorun yaşandı. Eyleme katılan BBP kadın kolları teşkilatı ise 'Sivas'tan öteye gidemez dedikleriniz Türkmen Dağı'nda, AK kefenliler nerede?' pankartı açtı.

BBP, Bayırbucak Türkmenleri'nin bombalanmasına tepki için Rusya Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Rusya Büyükelçiliği önünde geniş güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet, grubun elçiliğe yaklaşmasına izin vermedi. Elçilik yakınında bulunan BBP'li grup bir süre slogan attı.

Gösteriye destek veren BBP Kadın Kolları Teşkilatı ise 'Sivas'tan öteye gidemez dedikleriniz Türkmen Dağı'nda, AK kefenliler nerede?', 'Bayır Bucak'a selam direnişe devam', 'Susma ey yandaş medya susma', '3 günde Keş Dağı'na gidemeyen devletten Türkmen Dağı'na gitmesini beklemiyoruz' pankartlarını taşıdı.

"TÜRKİYE FİİL OLARAK DA ADIM ATMALIDIR"

Elçiliğe siyah çelenk bırakmak isteyen grup adına BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çağır açıklama yaptı. AK Parti'nin dış politikasını eleştiren Çayır, "Hükümetin sadece kınayarak, sadece Rus elçisini çağırarak, sadece ABD Dış İşleri Bakanı ile telefon diplomasisi yaparak bu meseleyi çözümleme şansı yoktur. Daha aktif ve reel adımlar beklenmektedir. Orada insanlar ölüyor. Rusya uçakları Türkmenleri bombalarken karadan Esed güçleri Türkmen kardeşlerimizi yok etmektedirler. Bu bir oyundur, bu oyunu bozacak olan ülke Türkiye'dir. Türkiye fiil olarak da adım atmalıdır." dedi.

Açıklamanın ardından grup, elçilik önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Çevik Kuvvet ise gruptan sadece 3 kişiye izin verebileceklerini söyledi. Sayı konusunda BBP'liler ile Çevik Kuvvet arasında tartışma yaşandı. Çevik Kuvvet, gruptan sadece 4 kişinin çelengi bırakmasına izin verdi. Ardından Remzi Çayır başkanlığında 3 kişi çelengi büyükelçiliğe bıraktı. Bozulan çelengi düzeltmek için elçilik binası duvarının üstüne çıkılmasına polis tepki gösterdi.

POLİS, ÇELENGİ TERS YATIRDI

Gösterinin ardından polis, çelengi bulunduğu yerden alarak elçilik binası duvarının başka bir tarafına ters yatırarak bıraktı. Rusya Büyükelçiliği'nde görevli olduğu belirtilen bir yetkili ise çelengin bulunduğu yerden alınmasını istedi. Gösteriyi izleyen elçilik görevlisi, vatandaşlar dağılana kadar bulunduğu yerden ayrılmadı.
CİHAN
<< Önceki Haber BBP'den, Rusya büyükelçiliği önünde gösteri: AK kefenliler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER