BBP Genel Başkanı Destici, bayram namazından sonra Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bayram namazını Taceddin Sultan Camisi’nde kıldı. Daha sonra Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti, Kur’an okudu, dua etti. Daha sonra partililer ve vatandaşlar ile bayramlaşan Destici, çocuklara bayram harçlığı verdi.

BBP Genel Başkanı Destici, bayram namazından sonra Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret etti



“İSLAM DÜNYASI KAN VE GÖZYAŞI İÇERİSİNDE”

İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Destici, “Öncelikle yüce rabbimize hamd ediyoruz ki sağlıklı bir şekilde Ramazan’a eriştirdi. Ramazan’ı idrak ettik. Şimdi de bayrama kavuşturdu. Büyük bir sevinç ve mutluluk yaşıyoruz. Ama aynı zamanda da büyük bir hüzün yaşıyoruz. İslam dünyası maalesef kan ve göz yaşı içerisinde. Rabbim tüm Müslümanları, mazlumları bu zalimlerin, katillerin şerrinden emin eylesin. Bu katilleri ve zalimleri onların esas ağababaları olan, onları taşeron olarak kullanan bu gaddarları da rabbim inşallah kahrı perişan eylesin. İnşallah bu insanlık aleminin başından biran önce defolup giderler.” dedi.

“LANETLİYORUM”

İslam ülkelerindeki patlamaları şiddetle lanetlediğini belirten Destici, “Önce Ankara sonra Irak ve daha sonra Medine.  Bu saldırıları şiddetle lanetliyorum. Terörün her türlüsünü şiddetle lanetliyorum. Bu arada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“EMPERYALİST KÜRESEL GÜÇLER”

Destici, şöyle devam etti: “Dikkat çekici bir şey var. Bu sözde İslami terör örgütü diye nitelendiren fakat özde emperyalist küresel güçlerin taşeronu, maşası olan bu katiller ordusunun hedefinde tamamen İslam dünyası ve Müslümanların olduğu bu üç saldırıyla da açıkça görüldü. Ankara, peşine Irak, Bağdat ve hemen peşine de kutsal toprakların ve hiçbir Müslüman olmayanın giremediği, girmesinin yasak olduğu, Medine-i Münevvere’de Resul-i Ekrem Efendimizin kabrinin, makamının olduğu, makamına yakın bir noktada, yanı başında böyle bir saldırının gerçekleşmesi küresel güçlerin maşası olan bu terör örgütlerinin hedefinin Müslümanlar olduğu, İslam dünyası olduğu, İslam dünyasını karıştırmak, kan ve göz yaşına boğmak ve buraların parçalanıp, bölünüp emperyalist güçler tarafından sömürülmesine aracılık etmek için yapıldığı çok açık ve net. Şahsımca da Türkiye’yi bekleyen en büyük tehlikede bu. Zaten 32 yıldan fazla bir süredir PKK terör örgütüyle mücadele ediyoruz, millet olarak. Binlerce canımız gitti ve hala gitmeye devam ediyor.”

“TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ PROBLEMİ TERÖRDÜR”

“Türkiye’nin birinci problemi terördür.” diyen Destici, “ Ama şimdi ülkemiz başka terör örgütlerinde hedefi olmaya başladı. Bu da radikal terörizm. Türkiye’yi bekleyen en büyük tehlikelerden bir tanesi. Türkiye’nin mutlaka buna karşı topyekun iktidarıyla, muhalefetiyle önleyici, kalıcı ve bilgilendirici tedbirler alması gerekir. Bu tedbirler istihbarat, önleyici emniyet tedbirleri, halkın bilinçlendirilmesi ve içeride ve dışarıda bunlarla etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerekir. Bunların mutlaka yapılması lazım.” diye konuştu.

“AYRIŞMA VE KAMPLAMAYA SON VERİLMELİ”

Bayramlar da küskünlüklerin bireysel olarak ortadan kaldırması gerektiğini ifade eden Destici şöyle konuştu: “Toplumsal olarak da baktığımız zaman özellikle siyasi partiler arasında bir ayrışma ve kamplaşma var. Belli dönemlerde çatışma noktasına gelebilecek kamplaşmalar oluyor. Onun için de bunlarında bu bayram vesilesiyle tamamen ortadan kaldırılması lazım. Burada da liderlere görev düşüyor. Liderin bu konuda öncülük etmesi lazım. Dargın olduğu, uzak durduğu diğer siyasi parti genel başkanlarıyla, siyasetçilerle, devletin başındaki yöneticilerle bayramlaşması lazım. Bu gerginliklerin ortadan kaldırılması gerekir. Bu aşağı tarafa olumlu bir şekilde sirayet edecektir. Birliğimizin, beraberliğimizi ve kardeşliğimizin gelişmesinde de çok önemli rol oynayacaktır. Farklılıklarımız olabilir. Ama bu farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul edip hoşgörü içerisinde yaklaşmalıyız. Yunus Emre’nin dediği gibi bir birimizi sevmeliyiz. Bu duygu ve düşünceler içinde nice bayramları sıhhat, huzur, birlik ve beraberlik coşkusuyla idrak etmeyi Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Cenab-ı Allah gerçek anlamda bayram ruhunu yakalayarak; sosyal, manevi ve duygusal açılardan bayramı bihakkın idrak etmeyi tüm Müslümanlara nasip etsin. Tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anarken yaralı asker ve polislerimize terör mağdurlarına acil şifalar diliyorum. Hain PKK terör ile mücadele eden polislerimizin ve Mehmetçiklerimizin rabbim yar ve yardımcısı olsun. Rabbim ülkemizin birliğini ve dirliğini muhafaza etsin. Camiamızın, büyük Türk Milletinin ve tüm din kardeşlerimizin Ramazan Bayramını tekrar tebrik ediyor en içten sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

MuhabirAjans
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici, bayram namazından sonra Muhsin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER