BBP harekete geçiyor: Tarih belli oldu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, takipsizlik kararına karşı 13 Temmuz Çarşamba günü Kahramanmaraş adliyesine itiraz dilekçesini vereceklerini söyledi.

BBP harekete geçiyor: Tarih belli oldu

Destici, bayramlaşma öncesi yaptığı konuşmada, “Bizim özel bir gündemimiz var. Şehit liderimiz Muhsin Başkanımızın şahadet süreci. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı şehit liderimizin davası ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Savcı demiyorum, özellikle başsavcılık diyorum. Hatta HSYK ve Adalet Bakanlığı diyorum. Bu karar bir ya da iki savcının kararı değil. Bu kararı başsavcı, başsavcı vekili ve dosyaya bakan iki savcı birlikte verdiler” dedi.

SİPARİŞ EDİLMİŞ, SİYASİ BİR KARAR

Destici, “Savcı bana dedi ki; ‘Bu karar sadece benim kararım olmayacak. Biz başsavcının da, başsavcı vekilinin de ve diğer savcı ile birlikte oturup karar vereceğiz' dedi. Bu ne demek, bu toplu bir karar var. Bundan HSYK'nın bilgisi var mıydı? Vardı. Hiç kimse bundan bizim bilgimiz yoktu diyemez. Adalet Bakanının bilgisi var mıydı? Vardı. Başbakanlığın, Başbakan Yardımcılarının bilgisi var mıydı? Vardı. Onun için bu karar sadece bir iki savcının verdiği hukuki bir karar değil, tamamen sipariş edilmiş, siyasi bir karardır” diye konuştu.

KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Bu karara itiraz edeceklerini belirten Destici, “İnşallah 13 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00'da Kahramanmaraş Adliyesinde avukatlarımız ve arkadaşlarımızla birlikte gidip bu karara itiraz edeceğiz. Takipçisi olmaya devam edeceğiz. Onlar hangi kararı verirlerse versinler. Karar milletimizin vicdanında verilmiş. Biz tamamen şüpheler giderilip, aydınlatılıncaya kadar, aileler, camiamız ve kamuoyu tatmin edilinceye kadar, hukuk gereğini yapana kadar bu işin peşini bırakmayacağız ve takipçisi olacağız. Ogün sadece Kahramanmaraş Adliyesi önünde olmayacağız. 13 Temmuz da bütün il ve ilçe teşkilatlarımız ve bağlı kuruluşlarımız yine farklı bir eylem gerçekleştirerek tepkimizi göstereceğiz” şeklinde konuştu.

BAYRAMI ÜZÜNTÜ İLE KARŞILADIK

Bu bayramı üzüntü ile karşıladıklarını kaydeden Destici, “Şehitlerimiz var. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimiz var. Rabbim onlara acil şifalar versin. Şuan kahramanca Güneydoğu Anadolu Bölgesinde mücadele eden asker ve polislerimizin rabbim yar ve yardımcısı olsun. Giresun da düşen helikopterde hayatını kaybeden askerlerimize, değerli eşlerine, evlatlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

GATA VE GÜÇSÜZLER YURDUNU ZİYARET

Destici, GATA'da yaralı gazileri ziyaret ettiklerini de belirtirken, “Yaralı askerlerimiz ziyaretimizden memnun oldular. Sizlere selamı var. Hepsinin ayrı bir kahramanlık hikâyesi var. Helikopter kazasında yaralanan askerlerimizi ve ailelerini de GATA da ziyaret ettik. Daha sonra Güçsüzler Yurdunu ziyaret ettik. Onlarla bayramlaştık. Bizim dini bayramlarımızın en önemli özelliklerinden bir tanesi hastaları ziyaret etmek, yaşlıları ziyaret etmek, büyükleri ziyaret etmek, onların ellerini öpüp bayramlaşmak, çocukları sevindirmek bunların hepsinin yerine getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Destici daha sonra partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

<< Önceki Haber BBP harekete geçiyor: Tarih belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER