BBP'li Çayır: Kriz aşılmazsa Antalya turizmi sezon öncesi çıkmaza girer

BBP'li Çayır: Kriz aşılmazsa Antalya turizmi sezon öncesi çıkmaza girer

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesi ile başlayan Türkiye-Rusya arasında yükselen gerginliğin Antalya turizminin daha fazla zarar görmemesi için sona ermesi gerektiğini söyledi.

Ülke ve ilçe gündemi ile ilgili parti binasından basın açıklaması yapan Çayır, Antalya bölgesinde Alman turistlerle Rus turistleri tatil yapmada önde gittiklerini ifade etti.

Bu sene Rus parası Ruble'nin değer kaybetmesi ile birlikte Antalya'ya gelen Rus turistlerde yüzde 25 düşme olduğuna dikkat çeken Çayır, "Bunda en fazla etkilenen bölge Rus turist yoğunluğunun canlı olduğu Alanya, Kemer, il merkezi, Kundu, Manavgat, Side, Kızılağaç Turizm Bölgesi, Belek, Çolaklı Turizm Bölgesi oldu. Antalya turizminin daha fazla zarar görmemesi için yükselen gerilim hızlı bir şekilde düşürülmesi gerekir. Rus lider Vladimir Putin açıklamaları ile gerginliği sürekli tırmandırıyor. Bundan vazgeçmesi gerekir. Antalya'nın 22 yıllık bir Rus turizmi ağırlama trendi var. Bu bir anlık krizle yerle bir olmaması gerekir. Diplomatik temaslar sonuna kadar sürdürülmesi gerekir." diye konuştu.

"RUSLAR AVRUPALILARA GÖRE 150 DOLAR DAHA FAZLA KİŞİ BAŞI HARCAMA YAPIYOR"

Krizin aşılmaması halinde bölgede en fazla zarar görecek sektörlerin başında hediyelik eşya, butik, dericilik, takı, kuyumculuk, deri mağazaları, tekstil, rafting su sporu ve konaklama olacağının altını çizen Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı, kişi başı harcamalarda Rus turistlerin Avrupalı turistlere göre 150 dolar daha fazla olduğunun altını çizdi.

Bölgede Avrupalı turistler kişi başı harcamada 790 dolar harcama yaparken Rusların 840 dolar yaptığına dikkat çeken Mehmet Çayır, "Kriz mutlaka çözülmelidir. Kriz bir ay içinde çözülürse Antalya bölgesinde turizm sektörü 2016 turizm sezonu öncesi rahat bir nefes alır. Sezona moralle başlar. Eğer kriz çözülmezse Kültür ve Turizm Bakanlığı sezon öncesi yeni bir strateji belirlemeli. Avrupalı ve İskandinav turistleri bölgeye daha fazla çekmek için çalışma yapmalı. Bölge turizmcileri içinde teşviki arttırmalı. " ifadesinde bulundu.

BBP olarak Rus uçağının Türkiye'nin sınır ihlali yaparak egemenlik haklarını tehdit ettiği için düşürülmesini doğru bulduklarını belirten Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı, iktidarın, hayali ve hamasi nutuklarla şekillendirdiği Suriye dış politikasını ise yanlış bulduklarını sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Çayır: Kriz aşılmazsa Antalya turizmi sezon öncesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER