BBP’li Kartal:"Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa"

Kaptan Kartal, 32 saat görev yapan vekillerin SGK primlerinin 4 yıl boyunca Meclis bütçesinden ödenmesine tepki gösterdi.

BBP’li Kartal:

2 yıl görev sürelerini doldurmadıkları için emeklilik hakkı kazanamayan ancak yalnızca 32 saat görev yapan vekillerin SGK primleri, 4 yıl boyunca Meclis bütçesinden ödenecek. Vekiller çalışmasalar bile primleri Başbakanlık Müsteşarı’na endeksli olarak meclis tarafından karşılanacak. Bu karardan sonra, Büyük Birlik Partisi genel başkan yardımcısı ve BBP Mersin milletvekili adayı Kaptan Kartal "Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa" diye konuştu.

“TEDAVİ YARDIMI DEVAM EDECEKTİR"
Kaptan Kartal,  ''Aday olmayan veya aday olup da tekrar seçilemeyen milletvekillerinin tedavi yardımı mevcut haliyle aynen devam edecektir.''dedi.

PEŞİN MAAŞ 

Ayrıca Kartal, ''meclis, 1 Kasım listesine giremeyen milletvekillerine de 15 Ocak 2016’ya kadarki üç aylık maaşlarını 15 Ekim’de peşin ödeyecek milletvekilleri 15 Ekim’de 90 günlük maaşı peşin alacaklar.Milletvekillerinden emeklilik hakkı olanlara 63 bin lira, emekliliği dolmayanlara 42 bin lira dolayında peşin ödeme yapılacak.Fakir fukara edebiyatı yapan AKP,CHP,MHP,HDP vekilleri neden  bu bizim hakkımız değil diyemiyorlar. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa asgari ücretlimiz,işçimiz,memurumuz,köylümüz çiftçimiz fakr-u zaruret içinde olacak bey efendiler de 32 saat çalışma karşılığı olarak bu hakları alacaklar. Nimet yine birlerine, külfet ise Anadolu çocuklarına düştü. 
Konuştuğunda mangalda kül koymayanlar gider ayak yaptılar yapacaklarını. Milletimize sesleniyorum; hani nerede adalet diyenler,hani nerede biz halkçıyız diyenler, hani nerede biz milliyetçiyizdiyenler, hani o ezilenler diyenler kendi menfaatleri oldu mu hepsi sus puslar.” diye konuştu.

<< Önceki Haber BBP’li Kartal:"Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER