BBP'li Kartal: Sayın başbakan, korkularla terörü bitiremezsiniz

BBP'li Kartal: Sayın başbakan, korkularla terörü bitiremezsiniz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, son günlerdeki 'Beyaz Toros' tartışmaları ile ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. Kartal, "Sayın Başbakan, korkularla terörü bitiremezsiniz. Bunu unutun. Kimse sizin Toros'unuzdan korkmaz. En son gelinen nokta Toros'u millete korkutarak göstermek olur. Bugünkü hükümet iflas etmiştir." dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Diyarbakır'da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde milletvekili aday tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Kaptan Kartal, şehrin kadim bir şehir olduğunu belirtti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kartal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslendi. Kartal, "Ne yazık ki ülkeyi yöneten sayın başbakan 1990'lı yılların Toros araba örneğini verdi. Ben Diyarbakır'dan sayın Başbakana ve AK Parti'ye sesleniyorum. Biz Kürt kardeşlerimizin sorunlarını çözme adına ne Toros'a mahkum edeceğiz, ne de PKK ile çözeceğiz. PKK'nın eli kanlı terör örgütünün lideriyle ne Oslo'da, ne de İmralı'da tutanak tutturacağız, ne de bunu Dolmabahçe'de açıklattıracağız. Biz milletimizi Toros denilen araçla PKK'nın arasına sıkıştırmayız. PKK'nın yaptıklarını asla affetmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun partisinin Diyarbakır kongresinde Kobani'ye selam gönderdiğini belirten Kaptan Kartal, "Sayın Davutoğlu iyi duysun ben Diyarbakır'a geldim. Diyarbakır'da Kobani'ye selam göndermiyorum. Yozgat'a, İstanbul'a ve Eskişehir'e selam gönderiyorum. Bugün çıkıp PYD eşittir PKK diyorlar; kendi kongrelerinde sayın Başbakan Kobani'ye selam gönderiyor. Sayın Başbakan bu söylemlerinizle biraz tutarlı olun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaptan Kartal ve beraberindekiler Sur ilçesindeki Gazi Caddesi'nde bulunan vatandaşları ve esnafı ziyaret etti. Halkla sohbet eden Kartal, sorunları çözmek için çalışacaklarını söyledi. Kartal, daha sonra saz çalan bir grup çocuğu ziyaret ederek onlarla birlikte saz çaldı. CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER