BBP'li Ünsal Karabulut: İki kanal ve gazeteyi kayyumlarla gasp ettiler

BBP'li Ünsal Karabulut: İki kanal ve gazeteyi kayyumlarla gasp ettiler

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili adayı Ünsal Karabulut, kayyumlarla muhalif basının çökertilmek istendiğini söyledi. Karabulut, "Eski bir gazeteci olarak diyorum ki basın özgürlüğüne darbe vuruluyor. Demokrasi standartları maalesef yaşatılmıyor. Son alarak kendi öngörülerinden bakarak haksızca garabet çalışmalarla insanların çok seyrettiği iki kanal ve iki büyük gazeteyi maalesef kayyumlar vasıtası ile gasp ettiler." dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili adayı Ünsal Karabulut, seçime bir gün kala düzenledikleri basın toplantısı ile açıklamalarda bulundu. Bursa il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Karabulut, seçim çalışmaları sırasında birçok engelle karşılaştıklarını belirterek, "Tabi ki engellerimiz vardı. Malum 400 milletvekili isteyen bir cumhurbaşkanı var ve atanmış bir başbakan var. 20 tane kanal, radyo televizyon, gazete, dergi, ajanslar adeta onun emrinde. Antidemokratik bir şekilde söz hakkı bize vermeden ekranlarını karartarak bize böyle fasih bir alan meydana getirdiler." şeklinde yakındı.

AK Parti'nin kendi partilerini bölmeye çalıştığını belirten Ünsal Karabulut, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Sayın Cumhurbaşkanı, 23 milyonla oy almış bir cumhurbaşkanı Büyük Birlik Partisi'nden ve onu dağıtmaktan operasyondan sorumlu bir genel başkan yardımcısı yaptılar. Bu arkadaşımız hasbelkader 2007 yılında partimizden gittiği halde sayın rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasından ayrılıp çizgisini 'siyaset yapmayacağım' dediği halde şimdi ise operasyonlarını sürdürüyor. Hala bugün kim bilir hangi delikte, hangi yerde arkadaşlarımızı ve zayıf halkaları çoluk çocuğunun rızkını temin etmek için çalışan insanları ayartmaya çalışıyor ve sözde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçişini sağlıyor. Bu Selçuk Özdağ denilen Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkan yardımcısının yaptığı bu çalışmaları gayri ahlaki buluyoruz ve ona hiçbir şekilde hayır getirmeyeceğini biliyoruz." dedi.

Kayyumlarla muhalif basının çökertilmek istenmesine de tepki gösteren BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, şunları söyledi: "Eski bir gazeteci olarak diyorum ki basın özgürlüğüne Türkiye'de darbe vuruluyor. Demokrasi standartları maalesef yaşatılmıyor. Son alarak kendi öngörülerinden bakarak haksızca garabet çalışmalarla insanların çok seyrettiği iki kanal ve iki büyük gazeteyi maalesef kayyumlar vasıtası ile gasp ettiler. Bizler darbeler gördük, 27 Mayıs darbesini gördük, 1980 gibi afaki bir zamanı da gördük ama darbelerde dahi biz bu olumsuzlukları yaşamadık."

"AKIN İPEK OTELİ VERSE BİLE KURTULAMAZDI"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, ayrıca Akın İpek'ten işlerinin kolaylaştırılması karşılığında otelinin istenmesine yönelik de şunları söyledi: "Bunun amiyane tabiri ile ifadesi, tanımı rüşvettir, şantajdır. 'Eğer sus payımızı verirsen veya bir şekilde bize amade olursan, ram olursan, yani biat edersen biz bunları yapmayacağız' demektir. Ama ben inanmıyorum, onu da o şantajı da kabul etse daha önce dedikleri 'inlerini basacağız ve inlerini dağıtacağız' söylemi halkımızın, insanımızın hala kafasında olan bir söylem, bunlar yine de gereğini yapacaktır diye düşünüyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Ünsal Karabulut: İki kanal ve gazeteyi kayyumlarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER