BBP lideri Destici'den flaş ittifak açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ülkenin şartlarını göz önünde bulundurarak seçim işbirliğini sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi

BBP lideri Destici'den flaş ittifak açıklaması

 Destici, "Elbetteki tabanımızın onaylayacağı, milletimizin onaylayacağı siyasi partilerle işbirliği yapabiliriz. Bunu açık ve net söylüyorum. Bu konuda hiçbir tereddüdüm yok." dedi.

BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı İstanbul İl Teşkilatı tarafından bu ay Üsküdar’da gerçekleştirildi. Toplantıya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Genel Başkan yardımcıları ve BBP MKYK üyeleri katıldı. 

Destici, hükümetin Kürt sorunu yok cümlesini kendilerinden daha yüksek sesle söylediğini belirterek, "Türkiye hızla seçime doğru gidiyor. Bizim için daha önemli olan gündem maddeleri var. Devleti için, ülkesi için, milleti için siyaset yapan siyasi partileriz. Çok önemli iki gündem maddesi var; biri, adına çözüm süreci dedikleri ama bugün başlatanların bile bazı sözlerinden çark ettiklerini ya da çark etmek için bir yol aradıklarını fark ettiğimiz çözülme ve ayrışma süreci. Biz yıllardan beri Kürt sorunu yok dediğimizde bizi inkarcılıkla suçlayanlar bugün Kürt sorunu yoktur sözünü bizden daha gür sesle söylüyorlar. Biz İmralı canisiyle, onun Kandil'deki uzantılarıyla ya da onun siyasi uzantıları yani terörle müzakere olmaz. Terörle mücadele olur dediğimizde siz kan mı akmasını istiyorsunuz? Şehit mi gelsin istiyorsunuz diyenler bugün Dolmabahçe’deki görüntünün doğru olmadığını söylüyorlar." diye konuştu.

‘TABANIMIZIN ONAYLAYACAĞI SİYASİ PARTİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ’

Tabanın onaylayacağı siyasi partilerle işbirliği yapabileceklerinin altını çizen Destici, "Bugün bazı gazetelerde de var seçim işbirliğiyle ilgili. Bizim doğru anlaşılmamız lazım. Biz bu konuda hiç kimsenin spekülasyon yapmasını istemiyoruz. Bazıları bizim ağzımızdan bir takım yorumlar yapıyorlar. Bizim söylemediğimiz sözleri yorumlamaya çalışıyorlar. Bizim seçim işbirliğiyle ilgili düşüncelerimizi ve sözlerimizi başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Biz BBP olarak seçimlere hazır bir partiyiz. Milletin talebini, kamuoyunun talebini görmezden gelemeyiz. Ebetteki tabanımızın onaylayacağı, milletimizin onaylayacağı siyasi partilerle işbirliği yapabiliriz. Bunu açık ve net söylüyorum. Bu konuda hiçbir tereddüdüm yok. Ülkemizin içinde bulunduğu şartları da göz önüne alarak geldiğimiz noktada bunu sonuna kadar kovalayacağımızı ifade ediyorum. Ama bazı aklı evveller, bazı siyasi ahlaktan yoksun olanlar sırf kendi menfaatleri için, kendileri bir taraflara yaranmak adına ya da aday adayı oldukları partide adaylıklarını kesinleştirmek adına bir takım yorumlar yapıyorlar seçim işbirliği hakkında. Bunlar iftiradır. Bu iftirayı atanları müfteri olarak nitelendiriyorum. Bu iftiralarını ispatlamazlarsa, delillendirmezlerse onlar bu dünyanın en alçak ve en müfteri insanlarıdır." sözlerini kaydetti.
<< Önceki Haber BBP lideri Destici'den flaş ittifak açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER