BBP'de 'evet-hayır' karmaşası

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Referandum için 'evet' kararı aldıklarını açıklaması kafaları karıştırdı. BBP YİK Üyesi Hakkı Öznur ise "tek adam sistemi inşa ediliyor" diyerek referandumda 'hayır' diyeceğini açıklamıştı. Öznur'un bu açıklamasından yaklaşık 5 gün önce Destici Ak Saray'da Erdoğan ile yaklaşık 1.5 saatlik bir görüşme gerçekleştirmişti.

SHABER3.COM

BBP referandum kararını verdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliği teklifine “Evet” deme kararı aldığını açıkladı. “Partimiz hükümet sistemi değişikliğinin dışında kalmama kararı almıştır” diyen Destici, “Referandumda ‘Evet’ diyeceğiz” ifadesini kullandı. 7 Haziran seçimine Saadet Partisi çatısı altında giren BBP, 1 Kasım seçiminde 253 bin 204 oy alarak yüzde 0,53 oy oranına ulaşmıştı.

DESTİCİ ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ak Saray’da bir görüşme gerçekleştirmiş, 90 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarının ‘Referandum konusu açıldı mı?’ sorusunu cevaplayan Destici “Ülkemizi ilgilendiren temel gündem maddelerinin tamamı konuşuldu, gündeme geldi. Kendisi bu konuda çok anlayışlı ve gerçekten bizim açımızdan da faydalı bir görüşme oldu. İnşallah dediğim gibi ülkemiz için, milletimiz için uğraşıyoruz. Ülkemiz için ve milletimiz için en iyisi ne ise o olsun istiyoruz” demişti.

BBP YİK ÜYESİ: TEK ADAM SİSTEMİ İNŞA EDİLİYOR

BBP YİK Üyesi Hakkı Öznur ise, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz” demişti. Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur yaptığı basın açıklamasında, “Bu sistemle Tek parti ‘tek adam' sistemi inşa ediliyor. Tek adam devletin tümüne hükmedecek. Hem hükümet hem Meclis hem de mahkeme olacak. Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz” diyerek ‘hayır’ sinyali vermişti. Öznur’un bu açıklaması Ankara kulislerinde BBP ‘hayır oyu verecek’ olarak algılanmıştı.
Öznur “Şahsi fikrimdir” diyerek şu açıklamayı yapmıştı:

“Askeri darbe yapıp ülkenin başına geçen cuntanın şefi Kenan Evren de 1982 Anayasası’nın propaganda sürecinde benzer bir yöntem izlemişti. Alperenlik oportünizm değil itirazdır! ve sisteme muhalifliktir. Askeri vesayete, bürokratik vesayetlere karşı olduğumuz gibi parti vesayetine de, yargı vesayetine de, parti devletine de karşıyız. BBP tarihi boyunca adaletsizliklere, haksızlıklara hep karşı çıkmıştır. Vesayetten ve güçten yana değil, milletten taraf olmuştur. Bugün de yarın da hep böyle olacaktır. Çare otoriterleşme değil, daha fazla demokratikleşme. Açıklık ve demokrasidir”
<< Önceki Haber BBP'de 'evet-hayır' karmaşası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER