Bebeğini kaybeden Suriyeli aileye Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı


Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Adana'da hastalanan 27 günlük bebeklerini kaybeden Suriyeli aileye Kimse Yok Mu Derneği yardım elini uzattı. Derneğin Adana Şubesi, aylık 150 bin liraya iki odalı gecekondu tarzı bir evde barınan mağdur aileye buzdolabı, halı, çamaşır makinesi, yatak, çekyat, giyim ve gıda desteğinde bulundu.

Suriyeli Beşar (27) ve Nedde Haddad (25) çifti Halep'ten yaklaşık bir ay önce Gaziantep'ten Adana'ya gelerek merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi 3929 Sokakta akrabalarının yanında iki odalı bir eve yerleşti. Ailenin 15 Ocak 2016'ta Nizip'te dünyaya gelen ve Geçici Koruma Kimlik Belgesi'ne hatalı biçimde cinsiyeti 'erkek' ve adı 'Yunus' olarak yazılan kız çocuğu yaşadığı rahatsızlık sonucu öldü. Ailesinin 'Kudüs' adını verdiği bebeğin 'solunum yetmezliği ve bakımsızlık' nedeniyle vefat ettiği ileri sürüldü. Kesin ölüm nedeni otopsi sonucu belirlenecek olan Kudüs bebek, Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sığınmacı ailenin dramı Kimse Yok Mu Derneği'ni harekete geçirdi. Şube yöneticileri bir kamyonet yükü eşyayı zor durumdaki aileye ulaştırdı. Yardım için Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür eden acılı anne Nedde Haddad, "İsterse dünyayı versinler, umurumda değil. Kızım gitti, yüreğim yanıyor." dedi. Geride kalan 2 yaşındaki oğlu Nasır'ı kucağından bırakmayan Nedde Haddad, Adana'da 'grip, solunum güçlüğü ve kusması' olan kızını götürdükleri hastanede görevlilerin bakmadığını ve kendilerini başka bir sağlık kurumuna yönlendirdiğini iddia etti. Eşi Beşar'ın terzilik yaptığını belirten Haddad, şunları söyledi: "Hastanede kimliklerimize baktılar. Ama kızıma hiç bakmadılar. Sadece gripti. Önce bakacaklardı. O zaman ölseydi 'Allah'ın emri' derdik. Fakat bakmadılar." Haddad, savaşın bitmesi halinde ülkelerine döneceklerini sözlerine ekledi.

Suriyeli ailenin komşusu Ahmet Taner, Suriyeli bebeğe hastanede ilk müdahalenin yapılmamasına tepki gösterdi. Taner, "Sokakta yaralı bir köpeği bile hemen veterinere götürüyoruz. Veteriner bakıp, ilgileniyor. Bu çocuk hastaneye canlı gelmiş. Allah rızası için bir yardımda bulunun. Bir oksijen verilse bekli yaşardı bugün. Ama sen buna hiç bakılmadan, 'git' denilmiş. İlk müdahale yapıldıktan sonra Çocuk Hastanesi'ne sevk edilseydi. Bu çocuk şimdi hayatta olurdu." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bebeğini kaybeden Suriyeli aileye Kimse Yok Mu Derneği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER