Bediüzzaman'ın o sözüyle tepki gösterdi

Şehit haberlerinin art arda geldiği Hakkari’de Hizmet'e yakın eğitim kurumlarına ve çeşitli adreslere yapılan operasyonda 3’ü kadın 13 eğitim görevlisinin gözaltına alınmasına tepkiler büyüyor. Can Erzincan'da Erkan Akkuş'un konuğu olan Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, 'Bu inanılmaz bir garabet, terörün olduğu bir yerde böyle okullara daha çok ihtiyaç var' ifadelerini kullandı.

Kazım Güleçyüz'den Hakkari'den Hakkari'deki nefret operasyonuna tepki

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, "Cehalet düşmanını ortadan kaldırmak, orada eğitim vermek, çocuklara bir şeyler kazandırmak üzere oluşturulan bir eğitim kurumunun üzerine siz ipe sapa gelmez iddialarla giderseniz o zaman bu yolun nereye varacağını kestirmek doğrusu çok inanılmaz." dedi. 


'BU İNANILMAZ BİR GARABET'
Geçen yıl Temmuz ayından bu yana doğuda korkunç bir tablo ile karşı karşı kalındığını belirten Güleçyüz, "500'e yakın şehit verdik, binlerce terörist etkisiz hale getirildi. Bize gelen bilgiler bunların çoğunun çocuk yaşta olduğunu gösteriyor. Bunları dağa gönderen sebepler neler? Eğer siz bu çocuklara sahip çıksaydınız okutsaydınız, meslek sahibi yapsaydınız o çocukların dağda ne işi vardı. Esas sorgulanması gereken bu. İnsanlar kim bilir memleketin hangi köşelerinden kalkıp özel girişimleri ve kendi imkanlarıyla Hakkari gibi bir yerde fedakarca eğitim hizmeti vermeye, çocuklara sahip çıkmaya çalışıyorlar. Siz ise onlara diyorsunuz ki niçin orada okul açtınız. Bu inanılmaz bir garabet. Böyle okullara daha çok ihtiyaç var. Türkiye bu çocukları eğitecek sahip çıkacak ki çocuklar dağlarda telef olmasınlar.  


BEDİÜZZAMAN'IN SÖZÜNÜ HATIRLATTI
"Bediüzzaman Hazretleri diyor ki  'Bizim düşmanımız cehalet, zaruret, ihtilaftır.' Yani birinci düşman cehalet bilgisizlik, ikincisi fakirlik, çaresizlik, üçüncüsü de ihtilaf, bölünmüşlükler, toplumdaki parçalanmışlıklar.  Cehalet düşmanını ortadan kaldırmak üzere orada eğitim vermek üzere, çocuklara bir şeyler kazandırmak üzere oluşturulan bir eğitim kurumunun üzerine siz ipe sapa gelmez iddialarla giderseniz o zaman bu yolun nereye varacağını kestirmek doğrusu çok inanılmaz." 

Programın sunucusu Erkan Akkuş, "Hatırlayalım, hafızaları tazeleyelim, Ergenekon, Balyoz yargılamaları sürecinden de tanıdığımız ve  bu camiaya nefretini zaman zaman kusan Yalçın Küçük'ün şöyle bir tespiti vardı. 'Cemaat oradaki okullarıyla PKK'nın altını oyuyor. Tabirini kullanmıştı" dedi.


SAMANYOLUHABER.COM











<< Önceki Haber Bediüzzaman'ın o sözüyle tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER