Bediüzzaman'ın talebesi Salih Özcan Ağabey vefat etti

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Salih Özcan ağabey vefat etti.

Bediüzzaman'ın talebesi Salih Özcan Ağabey vefat etti

1929 Şanlıurfa Akçakale doğumlu olan Salih Özcan ağabey uzun süredir yoğun bakımdaydı. Bu gece Hakkın rahmetine kavuşan Salih ağabeyin cenaze programı daha sonra belirlenecek.
 
Salih Özcan Ağabey Kimdir?
 
Salih Özcan Ağabey 1929 yılında Şanlıurfa’nın Akçakale kasabasında doğdu. Lise eğitimini tamamladığı 1949 yılında Salih Özcan’a Hulusi Yahyagil’in Risale-i Nurdan parçalar okuduğunu ve Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’ni ziyaret etme hususunda teşvikte bulunduğunu kendi hatıralarından öğrenmekteyiz.
 
Yaz aylarında Emirdağ’a giden Salih Özcan, bir gün dedesinden Bediüzzaman’ı ziyaret etmek için izin alır. Önce Mehmed Çalışkan’a gider. Çalışkan da onu Bediüzzaman Hazretlerine götürür.
 
Bediüzzaman Salih Özcan’ı; “Gel Seyyid Salih gel” hitabıyla karşılayıp kucaklar. “Ben yüz binlerce seyyidi beklerken sen geldin” der. Salih Özcan, Bediüzzaman’a seyyid olup olmadığını sorar.
 
Bediüzzaman; “Annem Hüseyni, babam Haseni’dir” karşılığını verir. Akabinde tebessümle, “Ben de seyyid sayılır mıyım?” diye sorar. Salih Özcan da, hem anne, hem baba yani çift taraftan seyyid olduğunu söyler.
<< Önceki Haber Bediüzzaman'ın talebesi Salih Özcan Ağabey vefat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER