Bekir Bozdağ'ın kardeşine torpilli atama

HSYK'nın tartışmalara yol açan atama kararnamesi ile, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın küçük kardeşi, doğu görevi yapmadığı, kıdem durumu da ortadayken Ankara Batı Adliyesi'ne atandı.

Bekir Bozdağ'ın kardeşine torpilli atama

Kamuoyunda "Yandaşlar ödüllendirildi, yandaş olmayanlar sürüldü" şeklinde özetlenen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yaz Kararnamesinde, bir atama dikkatlerden kaçmadı. 


Adalet Bakanı Bozdağ'ın küçük kardeşine Ankara ödülü 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın küçük kardeşi İbrahim Bozdağ'ın Ankara Batı Adliyesi Hakimliğine atandı. Yargı teamüllerine göre, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde görev yapmak için kıdemliler tercih ediliyor. Buna karşın bakan kardeşi doğu görevi yapmadan Ankara'ya atandı. Kararnamede kıdemli bazı isimler ise ikinci kez doğuya görevlendirildi. İbrahim Bozdağ, daha önce Sütçüler, Zara, Zile ve eşinin memleketi Tokat'ta görev yaptı. Tokat'tan sonra da Ankara Batı Adliyesine atanarak ödüllendirildi.


ŞEMDİNLİ'YE ÖZEL İLGİNİN SEBEBİ NE?

Öte yandan, Şemdinli olayları ve Yaşar Büyükanıt hakkında iddianame hazırladığı için meslekten atılan ve 12 Eylül 2010’daki referandum sonrasında mesleğe yeniden kabul edilen Savcı Ferhat Sarıkaya, talebi olmamasına rağmen Ankara’dan Elazığ’a atanmıştı.

Kararnamede ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Sarıkaya’nın Van’da görev yaptığı ve Büyükanıt hakkında iddianame hazırladığı dönemde Van Başsavcısı olan Kemal Kaçan da Yalova’dan alınarak Sarıkaya’nın atandığı Elazığ’a gönderildi.

Kaçan, Şemdinli iddianamesi ve sonrasında yaşananlardan sonra Trabzon’a atanmış daha sonra da Yalova’da görevlendirilmişti. Son kararnamede Kaçan'ın Ferhat Sarıkaya ile birlikte Elazığ’a atanması dikkat çekti. Savcı Sarıkaya’nın tayin ile ilgili yakın çevresine “ben yeteri kadar bedel ödemiştim” dediği öğrenildi.



KAYNAK: MEDYAN
<< Önceki Haber Bekir Bozdağ'ın kardeşine torpilli atama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER