Belarus'ta olaylar giderek kızışıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 9 2020
Belarus'ta muhalif siyasetçi Maria Kolesnikova ve muhaliflerin avukatı Maksim Znak'ın ulusal güvenlikle ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı açıklandı.
Belarus'ta muhaliflerin ülkeyi 26 yıldır yöneten Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko'ya karşı başlattığı geniş protesto hareketi devam ederken, Soruşturma Komistesi muhalif siyasetçi Maria Kolesnikova ve muhaliflerin avukatı Maksim Znak'ın ulusal güvenlikle ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.
Kolesnikova'nın avukatı Lyudmila Kazak muhalif siyasetçinin Minsk'te bir cezaevinde olduğunu ve beş yıla kadar hapis cezası istendiğini açıkladı. Avukat, Kolesnikova'nın pasaportunu yırttığını doğruladığını söyledi.
Muhalefetten yapılan açıklamada ünlü muhalif politikacı Maria Kolesnikova'nın, pazartesi günü Minsk'te kimliği bilinmeyen kişilerce kaçırıldığı belirtilmişti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Kolesnikova salı günü zorla Ukrayna'ya sınır dışı edilmesine pasaportunu yırtarak direnç göstermişti. Belarus sınır muhafaza yetkilileri Kolesnikova'nın gözaltına tutulduğunu doğrulamıştı, ancak nerede olduğu ile ilgili açıklama yapılmamıştı.
Belarus'ta muhaliflerin avukatı Maksim Znak'ın destekçileri Znak'in "maskeli kişilerce" tutuklandığını duyurmuştu. Belarus'taki muhalif güçleri aynı çatı altında toplayan Koordinasyon Konseyi'nin basın sözcülüğünden Telegram üzerinden konuyla ilgili bir açıklama paylaşılmıştı. Açıklamaya göre Avukat Znak'ın çarşamba sabahı bir video konferansa katılması gerekiyordu, ancak Znak bu toplantıya katılmadı. Sadece "maskeler" yazan bir mesaj gönderdi. Görgü tanıkları 39 yaşındaki avukatın bürosunun yakınlarından sivil kıyafetli ve maskeli kişilerce kaçırıldığını aktardı. Grup, avukat Znak'ın maskeli kişilerce götürülürken çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı.
Avukat Maksim Znak, Nobel edebiyat ödülü Belaruslu yazar 72 yaşındaki Svetlana Aleksiyeviç ile birlikte Koordinasyon Konseyi'nin Belarus'ta serbest olarak bulunan son iki üyesinden biriydi. Diğer muhalif isimler ya ülke dış
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı2.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi5.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor
6.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...7.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?8.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti9.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor10.Trump'tan İran'a müdahale sinyali

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...

Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 ...


