Belçika, Avrupa'nın silah süpermarketi


Belçika Yeşiller Partisi Milletvekili Stefaan Van Hecke Belçika'nın Avrupa'da silah süpermarketi olduğunu ifade etti.

Belçika Yeşiller Partisi (GROEN) Belçika'nın Flaman Meclisi'ne 'ülkede güvenlik ve terörle mücadele' adı altında bir ulusal planı sundu. Yeşiller Partisi'nin Federal, Flaman ve Brüksel bölgelerinin yetkilileri kısa ve uzun vadede bölgelerde değişikliğe gidilmesi gerektiğini anlattı. Planda, öne çıkan noktalardan birisi ise IŞİD terör örgütüne katılıp ve Belçika'ya geri dönen vatandaşların daha sıkı kontrol edilmeleri ve soruşturma hakimlerinin bu kişileri cezalandırılmasına ilişkin ifadeler.

"BELÇİKA ÇOK KOMPLEKS BİR ÜLKE"

Yeşiller Partisi lideri Meyrem Almacı, daha önce böyle bir plan hazırlandığını ama Belçika'ya uzanan terör olaylarından sonra güncellediklerini söyledi. Almacı, şu anda en önemli işlerinin vatandaşların kendilerini güvende hissetmeleri olduğunu ve Belçika'nın çok kompleks bir ülke olduğunu söyledi. Almacı, "Federal ve bölgesel meclislerde radikalleşme ve güvenlik konusunda özel komisyonlar kuruldu. Belçika çok kompleks bir ülke. Belçika ile birlikte bölgesel olarak adlandırdığımız Brüksel ve Valon ve Flaman bölgelerinde de aynı sorunlar yaşanıyor. Paris terör saldırganlarının bilgileri mevcuttu fakat doğru düzgün bilgi paylaşımı olmadığından dolayı etkili bir şekilde müdahale edilemedi. Yeşiller olarak 6 polis merkezinin yerine Brüksel'de sadece bir polis merkezi olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"BELÇİKA AVRUPA'NIN SİLAH SÜPERMARKETİ"

Basın toplantısında konuşan Yeşiller Partisi Milletvekili ve güvenlik ile ilgili komisyon başkan yardımcısı Stefaan Van Hecke, Belçika'nın Avrupa'da illegal silah süpermarketi olduğunu savundu. Van Hecke yaptığı konuşmada, "Belçika, Avrupa'nın illegal silahlarını satma konusunda süpermarket gibi çalışıyor. Ülkeye geri dönen IŞİD savaşçılarının daha iyi bir şekilde takip edilmeleri ve cezalandırılmaları gerekiyor." şeklinde mevcut hükümeti eleştirdi.

Brüksel bölgesindeki 19 farklı belediyen arasında koordinasyon eksikliğini eleştiren Brüksel Yeşiller Milletvekili Annemie Maes ise Brüksel Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort'ın olaylara ciddi yaklaşmadığını öne sürdü. CİHAN
<< Önceki Haber Belçika, Avrupa'nın silah süpermarketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER